Ajankohtaista

12.5.

Tuoreita ajatuksia vapaaehtoistoimintaan: 16 nuorta aloittaa yhdistysten kehittämistehtävissä

Liiveri on myöntänyt Seinäjoen ja Ilmajoen yhdistyksille rahaa 16 nuoren palkkaamiseen ensi kesäksi. Tulevat työtehtävät vaihtelevat peli- ja luontokerhojen suunnittelusta some-markkinointiin sekä uusien tapahtumien luomiseen.

Monipuolisia tehtäviä yhdistää se, että perinteisten kesätöiden, kuten ruohonleikkuun ja jäätelömyynnin sijasta nuori pääsee kehittämään yhdistyksen toimintaa.

– Tällä järjestelyllä kaikki voittavat. Nuori saa arvokasta työkokemusta, yhdistys tuoreita ideoita ja me onnistumme tehtävässämme nuorten vaikuttamismahdollisuuksien edistäjänä, toteaa Liiverin toiminnanjohtaja Sinikka Koivumäki.

Kevään aikana Liiveri tarjosi alueen yhdistyksille mahdollisuutta hakea rahaa nuorten työllistämiseksi. Kaikkiaan hakemuksia saapui 24 kappaletta. Liiverin nuorisojaosto oli mukana käsittelemässä hakemuksia ja lopulta palkkarahat myönnettiin 12 yhdistykselle. Rahat saatiin kasaan hyödyntämällä Leader-rahoitusta sekä Kuortaneen Säästöpankkisäätiön kanssa käynnistynyttä yhteistyötä.

Rahoitusta saaneet yhdistykset ja nuorten työtehtävät.

Lisätietoja:

Liiverin toiminnanjohtaja Sinikka Koivumäki, puh. 040 513 1824
Rahoitusta saaneen yhdistyksen toiminnanjohtaja, Ilmajoen 4H –yhdistys Mia Katajisto, puh. 040 505 4090
Työssään aloittava nuori Ilona Hautamäki, puh. 050 400 1011

12.5.

Herralassa juhlittiin Suomea istuttamalla tulevaisuuden kuusi

Kulttuurikeskus Herralan pihaan istutettiin tiistai-illalla tulevaisuuden kuusi satavuotiaan Suomen kunniaksi. Samalla juhlistettiin 20-vuotiasta Liiveriä ja syötiin yhdessä.

4H-yhdistykset myyvät pakettia, johon sisältyy plakaatti, kirja sekä kuusentaimi. Kampanjan tuotto ohjataan Suomen kulttuurirahaston kautta lasten ja nuorten ympäristökasvatukseen. Paikalliset 4H-nuoret saavat osuuden myynnistä.

– Liiverin tavoitteena on edistää yhdessä tekemistä oman lähiympäristön hyväksi, joten kampanja sopii mainiosti osaksi Liiverin juhlavuoden ohjelmaa, toiminnanjohtaja Sinikka Koivumäki toteaa.

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Sinikka Koivumäki, puh. 040 513 1824

3.5.

Seinäjoen yliopistokeskus kysyy kotitarvetuotannosta


Kotitarvetuotanto eli omaan tarpeeseen viljely sekä erilaisten hyötyeläinten kasvattaminen on kasvava ilmiö. Mikä ihmisiä motivoi kasvattamaan oman ruokansa? Miksi takapihalla kotkottaa kesällä kana?  Millaisia esteitä tai edellytyksiä kaupunkirakentaminen luo kotona tuotetulle ruualle?

Näihin kaikkiin kysymyksiin ja muutamaan muuhunkin etsitään vastauksia Seinäjoen yliopistokeskuksessa alkavassa tutkimuksessa. Tavoitteena on selvittää muun muassa sitä, kuinka laajasta ilmiöstä on todella kyse, mikä tällä hetkellä motivoi ihmisiä omaan tuotantoon sekä millaisia ongelmia he ovat mahdollisesti kohdanneet.

Tutkimustyö on aloitettu nettikyselyllä, josta löytyy lisätietoja tästä linkistä. Kysely on auki 21.5.2017 saakka.

Lisätietoja tutkimuksesta: katja.marttunen@hotmail.com tai 050 433 7930

 

26.4.

Seinäjoen kaupungin aktivointirahaa haettavana

Seinäjoen kaupungin asukaslautakunta myöntää aktivointirahaa asukkaiden yhdessä toteuttamiin elinympäistön parantamishankkeisiin.

Haettavien hankkeiden tulee edistää yhteisöllisyyttä sekä ympäristön viihtyisyyttä ja siisteyttä. Tukea myönnetään esimerkiksi pienimuotoisiin korjauksiin ja rakentamisiin. Aktivointirahalla voi myös hankkia pelivälineitä tai järjestää tapahtumia. Hankkeen tulisi toimia myös syrjäytymistä ehkäisevänä ja työllistävänä toimintana.

Vuoden 2017 teema on Yhdessä parempi ja viihtyisämpi kylä- ja kaupunkiympäristö. Hakuaika päättyy 19.5.2017. Lisätietoja ja hakemuspohjan saat täältä.

20.4.

Julkinen kuuleminen valokuituverkon rakentamisesta - Ilvesjoki

Ilvesjoen kyläyhdistys ry aikoo rakennuttaa valokuituverkon Kurikan Ilvesjoen kylän alueelle vuoden 2017 aikana. Tilaajaliittymät toteutetaan kiinteillä valokuituyhteyksillä, jotka mahdollistavat erilaisten palveluiden hankkimisen vapaasti eri palveluntarjoajilta. Investointihankkeeseen haetaan tukea Seinäjoen Seudun Kehittämisyhdistys Liiveri ry:ltä.

Ilvesjoen kylän alueella ei ole tarjolla valokuituyhteyksiä kotitalouksille eikä kylässä toimiville yrityksille.

Tällä kuulemismenettelyllä Ilvesjoen kyläyhdistys ry pyytää operaattoreita ilmoittamaan, aikovatko ne rakentaa vastaavaa valokuituverkkoa Ilvesjoen kylän alueelle.

Ilmoitus on lähetettävä Ilvesjoen kyläyhdistys ry:lle 4.5.2017 klo 16:00 mennessä osoitteella Ilvesjoen kyläyhdistys ry, Ilvesjoentie 913, 61760 Ilvesjoki tai sähköpostilla osoitteeseen kylayhdistys@ilvesjoki.fi

Ilmoitus julkisesta kuulemisesta valokuituverkon rakentamisessa (sisältää kartan).

Lista ELY-keskuksen kuulemista.

Lisätietoja:

Marianne Hongisto, Ilvesjoen kyläyhdistys ry, p, 0500 786642, kylayhdistys@ilvesjoki.fi

Sinikka Koivumäki, Seinäjoen Seudun Kehittämisyhdistys Liiveri ry, p. 040 513 1824, sinikka.koivumaki@liiveri.net

29.3.

Uuden oivaltajat -diplomi Huttaroo Oy:lle

Vuonna 2017 Liiverin diplomi hyvästä kehittämistyöstä myönnettiin Huttaroo Oy:lle Seinäjoelle. Huttaroo Oy on verkossa toimiva yritys, jonka ainutlaatuinen liikeidea on valmistaa uniikkeja pientuotteita ruostumattomasta teräksestä asiakkaan tilauksen mukaan. Pääosin tuotteet ovat metalliteollisuuden ylijäämästä ja kierrätysmateriaalista valmistettuja koruja ja avaimenperiä. Tuote voidaan valmistaa piirustusta, logoa, ääntä tai vaikkapa vastasyntyneen painettua jalanjälkeä mukaillen. Huttaroo ikuistaa muistoja luomalla tunteista koruja. Yrityksen perustajat Anna Koskimäki ja Kati Auranen ovat molemmat hoitoalan ammattilaisia, joille kierrätys ja käsillä tekeminen on ollut osa jokapäiväistä elämää. Digitaalisuutta, kiertotaloutta, verkostoja sekä muistoja yhdistämällä he ovat luoneet jotakin aivan uutta, jolla on myös kansainvälisiä mahdollisuuksia. Liiverissä nähdään, että Huttaroon yrittäjät ovat osoittaneet, että alueella on nuoria,

Aiemmat Liiverin diplomit:

  • 2016 Nuoresta pitäen: Päivi Alaniska
  • 2015 Yhteistyöllä tuloksiin: Jalasjärven kylät
  • 2014 Palvelun uudistajat: Miira Häggblom ja Laura Laukka, Vihreä Willa Oy
  • 2013 Laajakatseinen kehittäjä: Tarmo Vuorenmaa
  • 2012 Elämysten mahdollistaja: Hannu Salo
  • 2011 Näkyvä tekijä: Anna Granlund
29.3.

Liiveri hallitukseen uusia jäseniä

Liiverin vuosikokous valitsi yrittäjä Keijo Viertoman Ilmajoelta jatkamaan Liiverin hallituksen puheenjohtajana. Hallituksen uusiksi varsinaisiksi jäseniksi valittiin Merja Välimäki Seinäjoelta, Anne Ojajärvi Jalasjärveltä ja Tarja Pienimäki Ilmajoelta. Varajäseniksi valittiin Kirsi Huhtala ja Mika Yli-Petäys Jalasjärveltä, Petra Hakoniemi ja Timo Tuuri Ilmajoelta ja Hannu Ilomäki Peräseinäjoelta. Hallituksesta pois jäivät, hallitusvuosien täytyttyä, Hannemari Niemi ja Jukka Pajunen.

Liiverin hallitus 2017:

Varsinaiset jäsenet

Varajäsenet

Nimi

Kunta

Nimi

Kunta

Keijo Viertoma, pj

Ilmajoki

Masa Paavola

Ilmajoki

Merja Välimäki

Seinäjoki / Nurmo

Johanna Rintamäki

Seinäjoki

Anne Ojajärvi

Kurikka / Jalasjärvi

Kirsi Huhtala

Kurikka / Jalasjärvi

Tarja Pienimäki

Ilmajoki

Petra Hakoniemi

Ilmajoki

Rami Mattila

Ilmajoki

Timo Tuuri

Ilmajoki

Sami Mäntymäki

Seinäjoki

Hannu Ilomäki

Seinäjoki / Peräseinäjoki

Mervi Mäenpää

Seinäjoki / Ylistaro

Jaakko Ristimäki

Seinäjoki / Nurmo

Reijo Hämäläinen

Kurikka / Jalasjärvi

Mika Yli-Petäys

Kurikka / Jalasjärvi

Juha Koivisto

Seinäjoki

Leena Vedenjuoksu

Seinäjoki / Nurmo

Timo Mylläri

Seinäjoki / Peräseinäjoki

Hanna-Leena Viirimäki

Seinäjoki / Ylistaro

Osku Ketola

Ilmajoki

Timo Urpala

Ilmajoki

Carita Samppala

Jalasjärvi

Arja Ketoja

Kurikka / Jalasjärvi

22.2.

Tervetuloa vapaaehtoistyön kv-seminaariin!

Liiveri ja sen paikalliset kumppanit järjestävät EVOLAQ-hankkeen kansainvälisen tapaamisen 10.–12.4.

Tapaamisessa vaihdetaan kokemuksia vapaaehtoistyöstä ja sen kehittämisestä. Tapaamiseen odotetaan noin 15 eurooppalaista vierasta, joiden kanssa pääset verkostoitumaan. Samalla pääset tutustumaan moniin alueemme kohteisiin, joissa vapaaehtoistyöllä on merkittävä rooli.

Tutustumiskohteita ovat mm. Ilmajoen oopperajuhlat, MLL Ilmajoen perhekeskus Aurinkoinen, Lakeuden Elämysliikunnan reitistökohteet, Lakeuden Agilityurheilijoiden toiminta sekä Provinssin ja Selmun vapaaehtoistyö. Tilaisuuden eurooppalaiset vieraat tulevat Italiasta, Ruotsista, Saksasta, Kroatiasta, Itävallasta ja Latviasta.

Tervetuloa!

Lisätietoja: suunnittelija Telle Lemetyinen (telle.lemetyinen@liiveri.net, 040 579 0615)

Tilaisuuden ohjelma
Ilmoittautuminen tilaisuuteen
Lisätietoja EVOLAQ-hankkeesta

20.2.

Etsintäkuullutus yhteiskunnallisesta yrittäjyydestä kiinnostuneista kylistä

Ruralia-instituutti etsii Etelä-Pohjanmaan alueelta aktiivisia ja palveluiden tuottamisesta
kiinnostuneita kylätoimijoita ja yhdistyksiä case-kyliksi yhteiskunnallisen yrittäjyyden kehittämisen hankkeeseen.

Mikäli olette kiinnostuneita kehittämään ja mahdollisesti tuottamaan joitakin kylässä tarvittavia palveluja alueellanne ja ohjaamaan yli puolet mahdollisesta voitosta toiminnan tai kylän kehittämiseksi, ottakaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen katja.rinne-koski@helsinki.fi tai puhelimitse 050 415 1159. Ilmoittautumisia pyydetään 28.2.2017 mennessä.

Lisätietoja yhteiskunnallisesta yrittäjyydestä.

 

20.2.

Testaa Pytingissä millainen kyläläinen olet

Tuoreen tutkimuksen mukaan suomalainen asuisi mieluiten maalla. Maaseutu tarjoaakin monipuolisia mahdollisuuksia niin asumisen kuin työnteon näkökulmasta, ja näitä vahvuuksia Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmien Kylille-hanke haluaa nostaa esiin Seinäjoen Pytinki-messuilla.

- Kyläläisyys elää vahvana jokaisessa suomalaisessa. Messuosastollamme voit nyt ottaa selvää millainen, Leader-ryhmistä vinkataan.

Pytingissä lanseerattava peli on luotu yhteistyössä Suupohjan Ammatti-Instituutin opiskelijoiden kanssa. Se luo pelaajalleen kylähahmon sekä kertoo millainen maaseutuympäristö sopisi messukävijälle parhaiten.

- Suomalaisten asumistoiveissa peräänkuulutetaan väljyyttä, rauhaa ja luonnonläheisyyttä. Etelä-Pohjanmaan kylissä on tilaa asua ja yrittää, Leader-ryhmät painottavat.

Pytinki-messut järjestetään 31.3.‒2.4. Seinäjoki Areenassa. Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmien osaston löydät paikalta 8B.


« Edelliset 10   Seuraavat 10 »  

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje