Ajankohtaista

20.2.

Etsintäkuullutus yhteiskunnallisesta yrittäjyydestä kiinnostuneista kylistä

Ruralia-instituutti etsii Etelä-Pohjanmaan alueelta aktiivisia ja palveluiden tuottamisesta
kiinnostuneita kylätoimijoita ja yhdistyksiä case-kyliksi yhteiskunnallisen yrittäjyyden kehittämisen hankkeeseen.

Mikäli olette kiinnostuneita kehittämään ja mahdollisesti tuottamaan joitakin kylässä tarvittavia palveluja alueellanne ja ohjaamaan yli puolet mahdollisesta voitosta toiminnan tai kylän kehittämiseksi, ottakaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen katja.rinne-koski@helsinki.fi tai puhelimitse 050 415 1159. Ilmoittautumisia pyydetään 28.2.2017 mennessä.

Lisätietoja yhteiskunnallisesta yrittäjyydestä.

 

20.2.

Testaa Pytingissä millainen kyläläinen olet

Tuoreen tutkimuksen mukaan suomalainen asuisi mieluiten maalla. Maaseutu tarjoaakin monipuolisia mahdollisuuksia niin asumisen kuin työnteon näkökulmasta, ja näitä vahvuuksia Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmien Kylille-hanke haluaa nostaa esiin Seinäjoen Pytinki-messuilla.

- Kyläläisyys elää vahvana jokaisessa suomalaisessa. Messuosastollamme voit nyt ottaa selvää millainen, Leader-ryhmistä vinkataan.

Pytingissä lanseerattava peli on luotu yhteistyössä Suupohjan Ammatti-Instituutin opiskelijoiden kanssa. Se luo pelaajalleen kylähahmon sekä kertoo millainen maaseutuympäristö sopisi messukävijälle parhaiten.

- Suomalaisten asumistoiveissa peräänkuulutetaan väljyyttä, rauhaa ja luonnonläheisyyttä. Etelä-Pohjanmaan kylissä on tilaa asua ja yrittää, Leader-ryhmät painottavat.

Pytinki-messut järjestetään 31.3.‒2.4. Seinäjoki Areenassa. Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmien osaston löydät paikalta 8B.

9.2.

Liiveri ja Kuortaneen Säästöpankkisäätiö yhteistyöhön nuorten työllistymisen parantamiseksi

Liiveri ja Kuortaneen Säästöpankkisäätiö ovat tehneet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on parantaa nuorten työllistymismahdollisuuksia. Sen ansiosta Seinäjoen ja Ilmajoen yhdistyksille on nyt tarjolla rahaa, jolla voi palkata nuoren ensi kesäksi kehittämään toimintaa.

- Nuorten työelämään pääsy ja alueen elinvoimaisuus ovat sekä säätiön että Liiverin yhteisiä tavoitteita. Siksi oli luontevaa lähteä rakentamaan kumppanuutta. Mikäli kesätyötuelle on kysyntää, haluamme tehdä siitä pysyvän käytännön, kertoo säätiön hallituksen jäsen Jaana Mesiäislehto-Mäntypuro.
Myös Liiverin puheenjohtaja Keijo Viertoma on tyytyväinen uuteen avaukseen. Säätiön yksityinen rahoitus tuo uusia mahdollisuuksia edistää asioita, joihin EU-rahoitus ei taivu.

- Nyt voimme esimerkiksi kannustaa yhdistyksiä käynnistämään pienimuotoista liiketoimintaa sekä tukea myös Seinäjoen keskusta-alueen hankkeita, Viertoma toteaa.

Rahaa myönnetään palkkauskuluihin 2 000–5 000 euroa, josta Liiveristä haettava tuki on maksimissaan 90 prosenttia. Parhaimmillaan yhdistyksen kustannukseksi jää palkkauskuluista kymmenesosa. Hakemukset tulee jättää 28.2. mennessä. Tarkemmat hakuohjeet löytyvät osoitteesta www.liiveri.net.

Lisätietoja:

toiminnanjohtaja Sinikka Koivumäki
puh. 040 513 1824
tai sinikka.koivumaki@liiveri.net

10.1.

ELY-päätöksiä joulukuussa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus teki myönteiset päätökset seuraaviin yritystukiin ja hankkeeseen joulukuussa 2016:

Yritystuet:

  • Huttaroo Oy
  • Hagamaster Oy: Nestaavan cnc-jyrsimen ja puruimurin hankinta

Yleishyödyllinen kehittämishanke:

  • Mukula ry: LEAVER

Lisätietoja yritystuista ja hankkeista valtakunnallisesta hankerekisteristä.


 

14.12.

Koulutuksia yhdistysten viestintään ja hallintoon

Liiverin Kylille-hanke järjestää viisi koulutusiltaa tammi-helmikuussa 2017 kylä - ja muiden yhdistysten aktiiveille ja jäsenille. Koulutukset järjestetään keskiviikkoisin klo 18-20.30. Ennen koulutusillan alkua on kahvitarjoilu.

Koulutusiltojen ajankohdat, aiheet ja pitopaikat:

25.1. Yhdistysviestintä, Aseman kylätalo, Ylistaro

1.2. Sosiaalinen media yhdistyksen viestinnässä, Kalajärven Vankkuritupa, Peräseinäjoki

8.2. Ilmaiset pilvipalvelut yhdistyksen viestinnässä, Etelä-Pohjanmaan Opisto, Ilmajoki

15.2. Yhdistyksen hyvä hallinto, Haalitalo, Nurmo

22.2. Yhdistyksen talouden seuranta, Jokipiin Alanen, Jalasjärvi

Tarkemmat tiedot koulutusten sisällöistä sekä ilmoittautumisohjeet löydät Tapahtumat-sivulta.

13.12.

Meidän markki tuottaa maisemasuunnitelmia

Meidän markki -hankkeen ensimmäinen haku päättyi joulukuun alussa ja hankkeeseen lähti mukaan kuusi innokasta yhdistystä. Mukana on yhdistysten kokoontumistilojen ympäristöjä, yhteisiä rantoja sekä yhteinen puisto. Yhdistysten kanssa on sovittu jo ensimmäiset tapaamiset ja kunnolla suunnittelupöytien äärelle päästään heti tammikuussa.

Hankkeessa mukaan ilmoittautuneille yhdistyksille tehdään maisemasuunnitelma ja -hoitosuunnitelma heidän valitsemalleen alueelle. Suunnitelma laaditaan yhteistyössä yhdistyksen kanssa yhdistyksen omista lähtökohdista. Hankkeeseen mahtuu vielä pari nopeasti ilmoittautuvaa yhdistystä.

2.12.

Hankepäätöksiä marraskuussa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on tehnyt myönteisen rahoituspäätöksen seuraaviin Liiverin puoltamiin hankkeisiin ja yritystukiin marraskuussa:

Hankkeet:

  • SeAMK Oy: Mobile digital farms
  • Ilmajoen kunta: Konnanmonttu kuntoon
  • Seinäjoen koulutuskuntayhtymä: KICK-OFF - Kansainvälisyydestä potkua Seinäjoen seudun hevostalouteen
  • SeAMK Oy: 3D-tekniikkaan perustuva karjatalouden tarkkailuhanke
  • SF-Caravan Seinäjoen Seutu ry: Lämmitysjärjestelmän muutos

Yritystuet

  • Perhekoti Niemelänrinne Oy: perustamistuki
  • Memoria Oy: perustamistuki

Lisätietoja hyväksytyistä hankkeista ja yritystuista valtakunnallisesta hankerekisteristä.


 

29.11.

Valtakunnallinen hankerekisteri avattu

Maaseutuvirasto on avannut valtakunnallisen hankerekisterin, jossa esitellään kuluvalla rahoituskaudella 2014 - 2020 päätettyjä hanke- ja yritystukia. Rekisteristä voit hakea tietoa esim. Leader-ryhmän tai tukimuodon perusteella. Rekisteri päivittyy kerran vuorokaudesta.

Rekisterissä myös Liiverin tukemat hankkeet ja yritystuet.

Hankerekisteri.


 

16.11.

Farmari 2017 ruokahuollon järjestely huolestuttaa Etelä-Pohjanmaan Leader ryhmiä

Etelä-Pohjanmaan Leader ryhmät (Aisapari, Kuudestaan, Liiveri ja Suupohja) jakavat maakunnan pientuottajien huolen tulevan kesän Farmari-maatalousnäyttelyn ruokahuollon järjestelystä, joka sulkee pois pientuottajien mahdollisuuden myydä ruoka-annoksia tapahtuman aikana.

-Olemme sitoutuneet kehittämisstrategioissamme erityisesti maaseudun pienyrittäjyyden tukemiseen, tuottajien myyntimahdollisuuksien parantamiseen ja kuluttajien tietoisuuden edistämiseen lähiruoan suhteen. Valtakunnallinen suurtapahtuma omassa maakunnassa olisi mitä parhain näytön paikka pienillä markkinointibudjeteilla toimiville yrityksille, toteavat toiminnanjohtajat Mervi Niemi-Huhdanpää, Paula Erkkilä, Sinikka Koivumäki ja Paavo Mattila.

He uskovat, että alueen tuottajat ovat valmiita myös uusiin yhteistyökuvioihin tapahtumissa. Ekologinen valinta lähiruoan käyttämisestä parantaa tapahtumaan osallistuvien kävijäkokemusta.

-Pientuottajien ruoan kysyntä eri tapahtumissa on kokemuksemme mukaan jatkuvasti kasvussa ja joskus se voi olla myynnin lisäksi ponnahduslauta kaupan hyllylle ja myös median kautta suuren yleisön tietoisuuteen, toiminnanjohtajat toteavat.

11.11.

Nuorisorahaa myönnettiin viidelle hankkeelle

Nuoriso-Leaderin syksyn 2016 hakuun tuli viisi hakemusta, joista kaikki saivat myönteisen rahoituspäätöksen. Tukea myönnettiin yhteensä 3660 euroa. Nuorisorahalla hankitaan mm. televisio, tabletti, kuvauskopteri ja ulkoiluvälineitä. Tukea myönnettiin myös tapahtuman järjestämiseen.

Nuoriso-Leaderin tavoitteena on saada nuoria mukaan kehittämistyöhön ja tarjota keinoja vaikuttaa yhteiseen elinympäristöön ja viihtyvyyteen.Tuet ovat osarahoitteisia. Haut ovat jaksottaisia, ne avautuvat kerran tai kaksi kertaa vuodessa.

Lue lisää Nuoriso-Leaderistä ja myönnetyistä tuista.

 


« Edelliset 10   Seuraavat 10 »  

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje