Ajankohtaista

24.4.

Yleishyödylliset investoinnit Liiveristä 2019

Liiveristä voi hakea tukea yleishyödyllisiin investointihankkeisiin Turvallisuus ja energia -teemahankkeesta ja itsenäisinä hankkeina.

Turvallisuus ja energia -teemahankkeen haku päättyy 15.5.2019. Lisätietoja tästä.

Itsenäisten hankkeiden haku päättyy 15.8. Lisätietoja tästä.

18.4.

Järjestömarkkinat -kiertue toukokuussa

Etelä-Pohjanmaan järjestöt tempaisevat toukokuussa 2019 kahdeksan yhteistä pop-up-tapahtumaa. Järjestömarkkinat-kierroksella kerrotaan järjestöjen voimasta ja vaikutuksesta jokaisen eteläpohjalaisen elämässä. Tempausten järjestelyihin on tähän mennessä ilmoittautunut jo yli 110 järjestöä. Kevään kierroksella tuodaan esille järjestötoiminnan kirjoa ja monipuolisia osallistumisen mahdollisuuksia.

Ohjelmassa mm:

Karaokea, tanssi- ja musiikkiesityksiä, kuulon testausta ja muita hyvinvointimittauksia, liikuntavinkkejä ja bocciaa. Tapahtumissa  myös tietoa ja esittelyjä osallistumismahdollisuuksista. Lapsille leikkejä ja kilpailuja.

Liiverin alueen tapahtumat:

Kurikka 14.5., Ilmajoki 16.5. ja Seinäjoki 18.5.

 

   

 

28.3.

Liiverin vuosi 2018

Liiverin vuosiraportti summaa mitä vuodessa saatiin aikaan. Lue >>

28.3.

Erikooset emännät palkittiin Liiverin vuosikokouksessa

Leader Liiveri on vuosikokouksessaan palkinnut Erikooset emännät hyvästä kehittämistyöstä. Erikooset emännät on neljän seinäjokisen naisen yritysryhmä, jossa opitaan ja oivalletaan yhdessä. Lisäksi kokouksessa valittiin uusia varajäseniä hallitukseen. Hallitukseen nimettiin Minna Tuohisto-Kokko Ilmajoelta, Karri Kallio Seinäjoelta, Anne-Mari Tullila Nurmosta sekä Anniina Rintamäki Ylistarosta.

Yritysryhmän taustalla vaikuttavat Jenni Kaustinen (Design Kaje), Arja Vekola (Tmi A.V. Sisustuspaja, Aunen Aitat), Kaisa Loppi (Tilausravintola Itämäen talo, Kaisan keittiö), Marjo Lyyluoma (Aamiaismajoitus Tapanila) sekä Seinäjoen ammattikorkeakoulu.

– Hanke on loistava esimerkki siitä, miten pienet yritykset ja ammattikorkeakoulu voivat aidosti oppia yhdessä sekä tukea omaa ja toistensa kehittymistä, Liiverin toiminnanjohtaja Sinikka Koivumäki kehuu.

25.1.

Liiveri hakee kansainvälistymis-koordinaattoria

Vastaat meillä Liiveri-Skaraborg-hankkeen toteutuksesta. Toimenkuvaasi kuuluu tiivistää Liiverin ja Skaraborgin alueen toimijoiden yhteistyötä erityisesti nuoriin, kyliin, taiteeseen ja lähiruokaan liittyen. Tehtävänäsi on suunnitella ja organisoida yhteisöjen ja yksittäisten yrittäjien opintomatkoja Ruotsiin ja järjestää vastaavia opintomatkoja aluellemme ruotsalaisille kumppaneillemme. Ruotsi -yhteistyön lisäksi olet yhdistyksemme kansainvälistymisasioiden asiantuntija ja aktivoit paikallisia yhdistyksiä ja muita organisaatioita kansainvälistymään. Tehtäviisi kuuluu lisäksi kylien kehittämiseen ja viestintään liittyviä toimenpiteitä.

Toivomme sinulta korkeakoulututkintoa, Leader- ja/tai hanketyön tuntemusta sekä kokemusta kansainvälisestä toiminnasta. Tykkäät organsioida ja osaat viestiä sekä suomeksi että englanniksi ja ruotsiksi. Yritys- ja yhdistystoiminnan tuntemus luetaan eduksi.

Tehtävä on määräaikainen ja alkaa 1.3. jatkuen kesäkuuhun 2020. Työaika 80% vuoden 2019 loppuun ja sen jälkeen min. 50%.

Tehtävän menestyksekäs hoito vaatii oman auton käyttömahdollisuutta ja valmiutta ilta- ja viikonlopputyöhön.

Lisätietoja toiminnanjohtaja Sinikka Koivumäki, p. 040 5131824 tai sinikka.koivumaki@liiveri.net

Hakemukset osoitteeseen info@liiveri.net 7.2.2019 mennessä.

18.12.

Kasvua viennistä?

Seinäjoen, Ilmajoen ja Jalasjärven yrittäjillä on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus laittaa yrityksensä vientikuntoon. Lähde mukaan yritysryhmähankkeeseen, joka räätälöidään tarpeidesi pohjalta.

Miksi kannattaa lähteä mukaan?

  • saat valmiudet viennin aloittamiseen ja kasvattamiseen.
  • saat kontakteja vientimarkkinoilla toimiviin potentiaalisiin asiakkaisiin ja yhteistyökumppaneihin kuten jälleenmyyjiin, agentteihin tai edustajiin.
  • Tuki on 75 %. Siten yrityksille jää maksettavaksi vain 25 % toimenpiteiden kustannuksista.
  • Rahoitusta haetaan Liiveristä, hankebyrokratian hoitaa Sedu. 

Lisätietoja:

Sinikka Koivumäki, Liiveri
040 513 1824
sinikka.koivumaki@liiveri.net
 

Satu-Maarit Sivula, Sedu
040 539 9968
satu-maarit.sivula@sedu.fi

31.10.

Ilvesjoen valokuitu Euroopan kärkikolmikossa

Ilvesjoella tilataan parhaillaan lentolippuja Brysseliin, sillä kyläläisten rakentama valokuituverkko on valittu kolmen finalistin joukkoon EU:n projektikilpailussa. Palkinnon luovuttaa maatalouskomissaari marraskuun 19. päivä järjestettävässä juhlaseremoniassa. Nyt peukut pystyyn, että voitto osuu kohdalle! 

31.10.

Liiveri palvelee nyt myös chatissa

Pois hankerahoituksen turha mystifiointi, tervetuloa matalankynnyksen asiakaspalvelu: Liiveri vastaa jatkossa kysymyksiinne myös nettisivuiltamme löytyvän chatin kautta. Jos siis pohdit, voisitko toteuttaa ideasi Liiverin rahoituksella, tai mielenpäälläsi on jotain muuta hankemaailmaan liittyvää, pistä viestiä! 

12.9.

Varautuminen esillä turvallisuuspäivissä

Liiveri järjestää kylien asukkaille tilaisuuksia, joissa pohditaan yhdessä viranomaisten kanssa, mikä voisi olla vapaaehtoisten rooli häiriötilanteissa. Kiertue alkaa 6.10.2018 Ilmajoen paloasemalta. Seuraavat tilaisuudet ovat Jalasjärvi-talolla 10.11.2018 ja  Ylistaron Kainaston nuorisoseuralla 19.1.2019. Katso tarkemmat tiedot Liiverin tapahtumakalenterista osoitteessa www.liiveri.net/tapahtumat

Koulutuksella lisätään alueen kylien valmiuksia turvallisuustyöhön ja tuodaan näkyväksi, kuinka tärkeää on vapaaehtoisten toiminnan organisointi arjen häiriötilanteissa. Koulutuspäivään toivotaan mukaan kylien asukkaita, yhdistystoimijoita ja muita asiasta kiinnostuneita.

Turvallisuuspäivässä käydään läpi viranomaisyhteistyön mahdollisuuksia ja pohditaan yhdessä osallistujien ja heidän taustaorganisaationsa roolia mahdollisissa poikkeustilanteissa kuten metsäpaloissa, tulvissa tai talvimyrskyn aiheuttamissa pitkissä sähkökatkoissa. Iltapäivän ryhmätöiden lähtömateriaalina käytetään todellisia tapahtumia, jotka mukaillaan alueen olosuhteisiin, ja joiden tavoitteena on löytää turvallisuustyön tarpeita osallistujien näkökulmasta.

7.9.

Buustia toimintaan 2 -haku käynnissä

Yhdistys tai säätiö, hae tukea nuoren kehittäjän palkkaamiseen 21.10. mennessä.

Lue lisää tästä.


« Edelliset 10   

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje