Liiveri

Seinäjoki Ilmajoki Jalasjärvi
Etusivu > Yhteisöt > Investoinnit

Investoinnit

Tuettavissa yleishyödyllisissä investointihankkeissa korostuvat ilmaston muutoksen torjunta ja siihen sopeutuminen. Hankkeilla voidaan parantaa maaseudun palveluja ja kehittää ympäristöä. Konkreettisia esimerkkejä ovat esim. erilaiset liikunta- ja harrastuspaikat. Niillä voi myös parantaa ympäristöä, kuten yhteisen tilan energia tehokkuutta, uusiutuvaa energiaa, maisemanhoitoa ja luonnon monimuotoisuutta. Myös vesihuoltoinvestoinnit ovat mahdollisia, kuten digitalisaatiota hyödyntävät tai turvallisuutta edistävät toimet.


Yleishyödyllistä investointitukea voi hakea sekä aineellisiin että aineettomiin investointeihin. Tärkeää on, että investointikohteet ovat avoimesti asukkaiden hyödynnettävissä.

Hankkeiden hakemisesta

Yleishyödylliset investoinnit voivat olla eri kokoisia. Pienhankkeilla voidaan tukea investointeja, joiden budjetti on 2 000–8 000 €. Suuremmissa hankkeissa Liiverin tuki voi olla maksimissaan 120 000 €. Molemmissa tapauksissa maksimitukiprosentti on 65. Vähintään 35 % omarahoitus voi olla rahaa ja/tai talkoita hankkeen hyväksi. Mieti hankkeen oma- ja väliaikaisrahoitukset hankevalmistelun yhteydessä.


Investointihankkeet haetaan Hyrrästä. Hakemuksen liitteeksi tarvitaan investoinnin kokoon suhteutetut rakentamisen asiakirjat, kuten rakennuspiirustukset ja -luvat. Hyrrä ohjaa hakemuksen laadinnassa.

Lisäksi, kun aloitat hakemuksen Hyrrässä, tulee se näkyviin myös liiveriläisille, jolloin voimme kommentoida hakemusta, jos niin tahdot. Hyrrä-tunnukset luodaan Suomi.fi-palvelussa. Hyrrän etusivulla on ohjeita Hyrrän tekniseen käyttöön.

Kuvituskuva.

Hyödyllisiä valmisteluun liittyviä linkkejä

Hanketyypit

Investointeja voi toteuttaa joko pienhankkeina tai kehittämishankkeina. Liiveriläiset auttavat valitsemaan sopivan hanketyypin.

Pienhankkeet
  • Budjetti 2000-8000 €
  • Tukiprosentti max 65 %
  • Kevyet haku- ja maksatusprosessit
Kehittämishankkeet
  • Tuki max 120 000 €
  • Tukiprosentti max 65 %

Suunnitteletko hanketta?

Ole yhteydessä Telleen!
Telle Lemetyinen.

Telle Lemetyinen

Suunnittelija
040 579 0615

Hankkeiden kustannusmallit

Hankkeen hakuvaiheessa valitaan kustannusmalli. Kustannusmalli vaikuttaa hankkeen maksuhakemuksen laadintaan ja siihen tarvittaviin asiakirjoihin ja liitteisiin. Liiverin henkilökunta auttaa valitsemaan juuri teidän hankkeelle sopivimman kustannusmallin.

Vaihtoehdot kustannusmalliksi:

Hankkeiden toteuttaminen

Hyväksytty hankesuunnitelma ja tukipäätös ovat tärkeimmät hankkeen toteuttamista ohjaavat asiakirjat. Muista lukea ne huolellisesti ja palauttaa mieleen aika ajoin toteutuksen edetessä.

Kannustamme teitä viestimään hankkeesta sen aikana ja jälkeenkin! Muistakaa tägätä Liiveri somejulkaisuihin, niin jaamme hankkeen kuulumisia myös meidän sometileillä.

Jos hankkeen toteuttamiseen liittyen herää kysymyksiä, ole yhteydessä Liiveriin!

Kuvituskuva.

Hankemaksatuksen hakeminen

Hanketuki haetaan maksuun Hyrrässä.

Hankkeen hakuvaiheessa valittu kustannusmalli vaikuttaa hankkeen maksuhakemuksen laadintaan ja siihen tarvittaviin asiakirjoihin ja liitteisiin. Ohjeistamme maksuhakua lisää myöhemmin, kun Hyrrä valmistuu siltä osin.

Usein kysytyt kysymykset

Täältä löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

Liiveri tiedottaa hankehakujen avautumisesta. Hankehaun avautumiseen voi valmistautua valmistelemalla hanketta.

Viime kauden tukien maksatukseen liittyvät ohjeistukset löytyvät Liiverin vanhoilta sivuilta.

Lue lisää

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Pelimannituvan laajennus lisäsi tilan käyttöä

Yhteisöjen uutisia