Liiveri

Seinäjoki Ilmajoki Jalasjärvi
Etusivu > Yhteisöt > Kehittäminen

Kehittämishankkeet

Kehittämishankkeet voivat olla yleishyödyllisiä tai elinkeinollisia. Yleishyödyllisillä hankkeilla mm. tuetaan kylien ja yhteisöjen kehittymistä yhteistyötä, digitalisaatiota ja kansainvälistymistä hyödyntäen. Elinkeinollinen kehittäminen voi esim. edistää yritysyhteistyötä ja työvoimansaatavuutta. Nuoria pyritään saamaan mukaan toimintaan.

Hankkeiden hakemisesta

Erilaisiin tarpeisiin on tarjolla erikokoisia kehittämishankkeita. Tavallisesti hankkeet ovat paikallisia, mutta ne voivat olla myös alueiden välisiä tai kansainvälisiä.

Pienhankkeiden budjetti on 2 000–8 000 €. Näiden haku- ja maksatusprosessit ovat yksinkertaisemmat kuin kooltaan suuremmissa hankkeissa. Näissä suuremmissa hankkeissa Liiverin tuki voi olla jopa 120 000 €. Lisäksi suuremman hankkeen (esim. Älykkäät kylät -hanke) hakemiseen voi hakea 5 000 € valmistelurahaa.

Kehittämishankkeiden maksimitukiprosentti on 90 %. Vähintään 10 % omarahoitus voi yleishyödyllisissä hankkeissa olla rahaa ja/tai talkoita hankkeen hyväksi. Elinkeinollisten hankkeiden omarahoitus on aina rahaa. Hanketta valmistellessasi, mieti myös mistä saat hankkeen oma- ja väliaikaisrahoitukset.

 

Kuvituskuva.

Kaikki kehittämishankkeet haetaan Hyrrästä. Hyrrä ohjaa hakemuksen laadinnassa. Lisäksi, kun aloitat hakemuksen Hyrrässä, tulee se näkyviin myös liiveriläisille, jolloin voimme kommentoida hakemusta, jos niin tahdot. Hyrrä-tunnukset luodaan Suomi.fi-palvelussa. Hyrrän etusivulla on ohjeita Hyrrän tekniseen käyttöön.

Kuvituskuva.

Hyödyllisiä valmisteluun liittyviä linkkejä

Hanketyypit

Hankkeita voi toteuttaa joko pienhankkeina tai kehittämishankkeina. Liiveriläiset auttavat valitsemaan sopivan hanketyypin.

Pienhankkeet
  • Budjetti 2000-8000 €
  • Tukiprosentti max 90 %
  • Kevyet haku- ja maksatusprosessit

Kehittämishankkeet

  • Tuki max 120 000 €
  • Tukiprosentti max 90 %
  • Mahdollisuus valmisteluhankkeisiin

Suunnitteletko hanketta?

Ole yhteydessä Telleen!
Telle Lemetyinen.

Telle Lemetyinen

Suunnittelija
040 579 0615

Hankkeiden kustannusmallit

Hankkeen hakuvaiheessa valitaan kustannusmalli. Kustannusmalli vaikuttaa hankkeen maksuhakemuksen laadintaan ja siihen tarvittaviin asiakirjoihin ja liitteisiin. Liiverin henkilökunta auttaa valitsemaan juuri teidän hankkeelle sopivimman kustannusmallin.

Vaihtoehdot kustannusmalliksi:

Hankkeiden toteuttaminen

Hyväksytty hankesuunnitelma ja tukipäätös ovat tärkeimmät hankkeen toteuttamista ohjaavat asiakirjat. Muista lukea ne huolellisesti ja palauttaa mieleen aika ajoin toteutuksen edetessä.

Kannustamme teitä viestimään hankkeesta sen aikana ja jälkeenkin! Muistakaa tägätä Liiveri somejulkaisuihin, niin jaamme hankkeen kuulumisia myös meidän sometileillä.

Jos hankkeen toteuttamiseen liittyen herää kysymyksiä, ole yhteydessä Liiveriin!

Kuvituskuva.

Hankemaksatuksen hakeminen

Hanketuki haetaan maksuun Hyrrässä.

Hankkeen hakuvaiheessa valittu kustannusmalli vaikuttaa hankkeen maksuhakemuksen laadintaan ja siihen tarvittaviin asiakirjoihin ja liitteisiin. Ohjeistamme maksuhakua lisää myöhemmin, kun Hyrrä valmistuu siltä osin.

Usein kysytyt kysymykset

Täältä löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

Liiveri tiedottaa hankehakujen avautumisesta. Hankehaun avautumiseen voi valmistautua valmistelemalla hanketta.

Viime kauden tukien maksatukseen liittyvät ohjeistukset löytyvät Liiverin vanhoilta sivuilta.

Lue lisää

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Yhteisöjen uutisia