Liiveri

Seinäjoki Ilmajoki Jalasjärvi

Hyllykallio

Etusivu / Kylät / Kyläesittelyt / Hyllykallio

Hyllykallio

Etelä-Pohjanmaan suurin noin 8000 asukkaan jatkuvasti laajentuva asuinalue lähellä hyviä palveluja. Kolmessa koulussa (Hyllykallion koulu, Tanelinrannan koulu ja Kertunlaakson koulu) aktiiviset vanhempainyhdistykset, aktiivinen Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistys.

 

Harrastusmahdollisuudet

Tanelinlammen rannalla Lakeuden avantouimareiden suosittu sauna, lapsiperheiden suosiossa oleva uimaranta, wakeboard-rata ja salibandykeskus Qmax Arena. Yhdeksän kilometrin pururata ja hiihtolatu, eri seurojen ja lajien kerhoja ja harrastusryhmiä kouluilla, kansalaisopiston aikuis- ja lastenryhmiä kouluilla. Kaksi nuorisotilaa, Hylbe ja Tambe.

 

Järjestöt

Hyllykallio-seura ry, Nurmon MLL, Nurmon Jymy, Hyllykallionm Tanelinrannan ja Kertunlaakson koulujen vanhempaintoimikunnat.

 

Tapahtumat

Monen toimijan Hyltsin ympäriajot toukokuussa, pääjärjestäjä Nurmon kappeliseurakunta. Hyllykallio-seuran järjestämät tapahtumat, kuten Tanskun pulkkamäen laskiaisrieha, Tanskun Omat Puistotreenit, elo- tai syyskarnevaalit ym. Koulujen vanhempainyhdistysten järjestämät kirppikset ja myyjäiset ym.

 

Palvelut

Prisma (jossa myös Hyllykallion kukka, Silmäasema, Hyllykallion apteekki, Life -luontaistuotekauppa, Nordea), Sale, R-kioski, huoltoasema, Fooninki-ravintola, fysikaalisia hoitopalveluja, hierontapalveluja, kosmetologin palveluja, Kalustetalo Masku, pitseria, hampurilaisravintola, Tanelintupa, parturi-kampaamo Tuula Tuomaala (Salen talossa), Parturi-kampaamo Jatta, Parturi-kampaamo Satu Seppälä, Hyllykallion koulu, Tanelinrannan koulu, Kertunlaakson koulu.

 

Yritystoiminta

Kylässä toimivat yritykset ovat lähes poikkeuksetta palvelualan yrityksiä.

 

Kylän vahvuudet

Ikärakenne on sekä vahvuus että heikkous. Alue kasvaa nopeasti, muuttajat ovat pääasiassa nuoria lapsiperheitä. Kertunlaakson jälkeen rakennetaan Karhuvuorta. Kaikki alueet ovat postinumeron 60510 alla eli kuuluvat Hyllykallioon.

 

Kylän tulevaisuuden mahdollisuudet

Pelkoa kylän kuolemisesta ei ole. Hajanaisuus tuo haasteita kyläseuran toimintaan, mutta yritämme löytää koko ison alueen yhteishenkeä.

 

Kylän tärkeimmät kehittämisen kohteet

Vuonna 2021 valmistunut Tanelinlammen virkistyssuunnitelma antaa hyvät suuntaviivat alueen kehittymiselle ja takaa sen pysymisen virkistyskäytössä. Kunnalliset palvelut takaisin lähelle ihmisiä. Nuorison syrjäytymisen ehkäiseminen järjestämällä nuorisolle mielekästä tekemästä. Karhuvuoren alueen koulu- ja päiväkotipalvelut. Nuorisotilat uusille asuntoalueille.

 

Rakennuspaikkoja

Hyllykallion alue, tarkemmin Karhuvuori, on yksi kaupungin kaavoittamista asuntoalueista.

 

Kylän erityispiirteitä

Murhavuoren alueella on oma mielenkiintoinen historiansa. Liikunta-alueena Hyllykallio ja etenkin Tanelinlammen ympäristö on merkittävä koko Seinäjoen kannalta. Kivisaaren liikealue on laajaa aluetta palveleva voimakas kaupallinen keskus. Hyllykallion suuri asukasmäärä tarjoaa potentiaalia vaikka mihin. 

 

Päivitetty 6.4.2023

Hyllykallio-seura ry

pj. Anssi Orrenmaa

Kylältä löytyy myös juhlatalo

Suunnitteletko juhlien tai tilaisuuden järjestämistä kylällä? Tutustu vuokrattavissa olevaan kylän juhlataloon.