Liiveri

Seinäjoki Ilmajoki Jalasjärvi
Etusivu / Nuoret / Kansainvälisyys / Skaraborg-yhteistyö

Skaraborg-yhteistyö

Liiveri kannustaa kansainvälistymään. Jo kokemusten vaihtaminen tuo uusia ideoita ja uskallusta omaan tekemiseen. Liiveri on tehnyt tiiviisti yhteistyötä ruotsalaisen Leader Östra Skaraborgin kanssa jo usean vuoden ajan eri teemoihin liittyen. Tutustu alla oleviin esimerkkeihin ja ole yhteydessä Liiveriin, jos sinua kiinnostaa kansainvälisyys ja etenkin Östra Skaraborgin alue Ruotsissa!

 

Uutta intoa yrittäjyyteen

Lue Liiverin alueen yrittäjien opintomatkoista Östra Skaraborgin alueella Liiverin esitteestä.

Kansainvälisyyttä nuorille ja nuorisotyöntekijöille

Skaraborgin ja Liiverin nuorten kansainvälinen Youth Camp järjestettiin Ilmajoella elokuussa 2022. Leirillä nuorille tuli tutuksi mm. Liiverin alueella tehtävä Leade-työ sekä toteutetut Nuoriso-Leader-hankkeet.

Liiverin ja Seinäjoen nuorisopalveluiden opintomatka Leader Östra Skaraborgiin 3.–7.10.2022. Opintomatkan aikana tutustuttiin Östra Skaraborgin alueella tehtävään nuorisotyöhön. Matkan teemoina olivat digitaalinen nuorisotyö sekä nuorten hyvinvointi ja osallisuus. Vierailukohteita ja teemoja ovat paikalliset nuorisotalot, kouluissa tehtävä nuorisotyö sekä nuorten neuvontatyö ja hyvinvointipalvelut. Opintomatka oli osa Erasmus+ -hanketta, jonka tarkoituksena on mm. vaihtaa hyviä käytänteitä ja verkostoitua ruotsalaisten nuorisotoimijoiden kanssa. Opintomatka toteuttiin Erasmus+ -rahoituksella ja se valittiin Good practices -esimerkkiprojektiksi.  

Liiverin nuorisojaoston osallistuminen ruotsalaisten Leader-ryhmien järjestämälle Young rural Camp 4.–7.5.2023 Lysekilissä, Ruotsissa. Leirillä tutustuttiin nuorten vaikuttamismahdollisuuksiin, kuten nuorisovaltuustojen toimintaan sekä Ruotsin ja Suomen Nuoriso-Leader-toimintojen eroihin.