Liiveri

Seinäjoki Ilmajoki Jalasjärvi
Etusivu / Nuoret / Toteutuneet projektit

Nuoriso-Leader-rahaa on hyödynnetty jo yli 110 projektissa!

Tutustu toteutuneihin projekteihin tällä sivulla.

Toteutuneet hankkeet paikkakunnittain

Ilmajoki

2023 - Nuori yrittäjyys :TopWash

Aaro Luhtanen ja Nico Takala / TopWash
Projektissa tuetaan Nuoriso-Leader-rahalla yrityksen laitehankintoja, jotka mahdollistavat autojen käsinpesupalvelun tarjoamisen. Tulevia hankintoja ovat muun muassa märkä-/kuivaimuri, painepesuri, kuivausliinat, pesukintaat, sumutinpullo, vannepesuharjat, harjasetti ja karvojenpoistoharja.

2023 - Nuori yrittäjyys :Autokorjaamo

4H-yritys K.s Fiksaus
Nuoriso-Leader-rahaa on myönnetty tukemaan nuorta yrittäjyyttä. Rahaa on myönnetty tarvikkeisiin, jotka mahdollistavat autokorjaamopalveluiden kehittämisen.

2022 - Nuori yrittäjyys :KlapiEetu Markkinointi

Eetu Kivimäki
Projektissa Nuoriso-Leader-rahalla tuettiin nuorta yrittäjyyttä, erityisesti pyrkimällä parantamaan yrityksen tunnettavuutta ja markkinointia. Projektissa ostettiin ilmaisjakeluun KlapiEetu-sytytyspaloja, joita jaettiin myös yhteistyönä muurausliikkeen kanssa, joka jätti aina rasian valmistuneen takan yhteyteen. Myös nettisivuja paranneltiin. Projektissa onnistuttiin myymään kaikki puut ennen varsinaisen lämmityskauden alkua ja saatiin uusia asiakkaita.

2022 - Nuorten porukat :Lavatanssikurssi

Ilmajoen maatalousopiskelijat ry
Projektissa Nuoriso-Leader-rahan avulla järjestettiin lavatanssikurssi, kustannukset koostuivat tanssinopettajan palkkiosta ja tilavuokrasta.

2022 - Nuorten porukat :Käsipainoja Rengon punttisalille

Nuorten porukka
Projektissa tarkoituksena on hankkia Nuoriso-Leader-rahalla käsipainoja Rengonkylän punttisalille mahdollistamaan monipuolisempaa treenaamista.

2021 - Nuorten porukat :Tennisseinä ja -välineet

Ilmajoen lukion opiskelijakunta
Projektissa hankittiin Nuoriso-Leader-rahoituksella Ilmajoen lukion opiskelijoiden sekä alueen muiden liikkujien hyödyksi tennisseinä sekä palloja ja mailoja. Välineet ostettiin maakunnan sisältä ja yhteistyö kunnan liikuntatoimen kanssa sujui mutkattomasti. Välineet ovat vielä Ilmajoki-hallin varastossa odottamassa kevättä, jolloin niiden käyttö on tarkoitus lanseerata. Tästä syystä kuvia niistä ei ole vielä toimittaa. Projektiin osallistui Ilmajoen opiskelijakunnan hallitus sekä kolme muuta nuorta.

2021 - Nuorten porukat :Biljardipöytä Ilmajoen lukiolle

Ilmajoen nuorisovaltuusto
Ilmajoen nuorisovaltuusto suoritti alkuvuodesta 2021 kyselyn Ilmajoen lukion viihtyvyydestä. Kysely toteutettiin yhteistyössä lukion opiskelijakunnan hallituksen kanssa. Opiskelijat saivat äänestää valmiita kehitysehdotuksia ja ehdottaa omiaan. Selvästi suosituimmaksi ehdotukseksi osoittautui biljardipöytä, joten nuorisovaltuusto päätti lähteä tavoittelemaan sellaisen hankintaa Nuoriso-Leader-rahoituksen avulla. Projektiin osallistui 11 nuorisovaltuutettua sekä Ilmajoen lukion opiskelijakunta. Pöytä toimitettiin Ilmajoen lukiolle lukuvuoden päätteeksi, ja syksyllä se pääsi kovaan käyttöön. Uudesta välituntiaktiviteetista on pidetty kovasti. Jatkosuunnitelmia nuorisovaltuusto ei ole miettinyt, mutta pöytähän mahdollistaa esimerkiksi lukiolaisille biljarditurnausten järjestämisen.

2019 - Nuorten porukat :Kämpän katolle tikkaat

Ilkan partiolaiset ry
Projektissa hankittiin Nuoriso-Leader-rahoituksella Ilkan partiolaisten kämpälle palotarkastuksessa suositellut nuohoustikkaat savupiipulle. Näin jatkossa kämpän savupiippu päästään nuohoamaan helpommin ja turvallisemmin. Tikkaiden hankinta oli ensimmäinen askel kämpän kunnostuksessa, joka on ollut käytössä jo 20 vuotta.

2018 - Nuorten porukat :Lisää sohvia lukiolle

Ilmajoen lukion opiskelijakunnanhallitus
Projektissa hankittiin Lukion tyhjillään olevaan osaan kaksi isoa kulmasohvaa, jotka ostettiin ja toimitettiin paikalle Ilmajokisesta kalusteliike Lähdesmäki Oy:stä. Sohvat koottiin hallituksen kanssa ja jo seuraavana päivänä niillä oli jo kovasti käyttäjiä. Lukion viihtyvyys parani, kun tyhjillään oleva tila saatiin täytettyä mukavilla sohvilla. Projektia oli Nuoriso-Leader-rahoituksen lisäksi sponsoroimassa lukion entinen rehtori ja jäljelle jääneen osan maksoi opiskelijakunnanhallitus.

2017 - Nuorten porukat :Maaseudun miehet - isältä pojalle

Könnin kyläseura ry
Projektina oli toteuttaa seinäkalenteri vuodelle 2018. Kuvat kalenteriin otettiin oman kylän miehistä monessa eri sukupolvessa. Tällä tavoin kunnioitettiin 100-vuotiasta Suomea ja isiemme arvokasta työtä. Valokuvaajina toimi kaksi oman kylän nuorta. Kuvat pyrittiin ottamaan mahdollisimman monipuolisesti kolmen kylämme alueelta. Lisäksi kuvissa halutiin tuoda esille laaja-alaisesti maaseudun eri elinkeinot ja työt. Nuoriso-Leader-rahalla avustettiin kalenterin teosta koituvia kustannuksia ja loput kustannukset maksoi nuorisojaosto itse.

2017 - Nuorten porukat :Keppareilla yli esteiden

Ilmajoen Ratsastajat ry
Projektissa haluttiin mahdollistaa keppihevosesteratsastusta Nuoriso-Leader-rahoituksella, jolla hankittiin keppihevosesteet. Ensimmäisen kerran estekalusto oli kovassa käytössä 19.8 Ilmajoella järjestetyssä perheliikuntatapahtumassa. Tapahtumassa kepparit ja esteet saivat paljon hyvää palautetta innokkailta käyttäjiltä. Keppihevoskaluston on tarkoitus olla kaikkien ilmajokisten lasten käytössä maneesissa ja sen ulkopuolella sovitusti. Lisäksi Junnukerho ja 4H-kerho suunnittelivat yhteistä kepparikerhoa järjestettäväksi hankitun kaluston johdosta.

2017 - Nuorten porukat :Kiekko liikkeelle

Tuomikylän koulun vanhempaintoimikunta
Tuomikylän koulun vanhempaintoimikunta haki Nuoriso-Leader-rahoitusta nuorten jääkiekonpeluun mahdollistamiseksi. Rahoituksella ostettiin maalit koulun luistelujäälle, lopun kustannuksista maksoi Tuomikylän vanhempaintoimikunta itse.

2017 - Nuorten porukat :Kamera käteen

Ilmajoen Starttipaja
Projektissa hankittiin Nuoriso-Leader-rahalla Starttipajalle nuorten käyttöön kamera, joka on kulkenut mukana erilaisissa aktiviteeteissa ja ikuistanut nuorten kädentaitotöitä ja ilonhetkiä. Nuoret ovat oppineet pysähtymään ja katselemaan luonnon kauneutta ja kiehtovia kuvauskohteita, esimerkiksi lenkin aikana. Kamera on lisännyt yhdessä tekemisen meininkiä Starttipajalla. Kaikille on löytynyt kameran avulla tekemistä, osa pitää enemmän kuvauksesta, osa tykkää kuvien käsittelystä, osa haluaa harjoitella videon tekoa. Kamera mahdollistaa siis monipuolista tekemistä nuorille, vaikka kaikki eivät itse kuvaamisesta välittäisikään.

2016 - Nuorten porukat :Paininukkeja Ilmajoki-halliin

Ilmajoen kisailijat
Projektissa hankittiin Nuoriso-Leader-rahalla kaksi uutta paininukkea, jotka ovat harjoituksissa käytössä viikoittain. Nuket ovat myös muiden tilaa käyttävien käytettävissä, kuten Suomen Painiliiton maajoukkueryhmillä, Etelä-Pohjanmaan urheiluakatemian harjoitusryhmillä, sekä yläasteen ja lukion liikuntaryhmillä.

2016 - Nuorten porukat :Harrastukset kuntoon!

Nopankylän kyläseura ry
Projektin tavoite oli parantaa kylämme nuorten harrastusmahdollisuuksia hankkimalla Nuoriso-Leader-rahan avulla jääkiekkomaalit, frisbeegolfkori ja pari pesäpallomailaa ja palloja. Idea sai alkunsa siitä, että nuoria kokoontuu kylän urheilukentille ja puitteet eivät ole kehuttavat, eivätkä innosta aktiiviseen kenttien käyttöön.

2016 - Nuorten porukat :Yhteistä ruutuaikaa!

Nopankylän kyläseura ry
Projektin idea oli hankkia Nopankylän kylätalolle televisio ja laitteet elokuvien katsomiseen. Tämän tuloksena kylätalolla voidaan järjestää elokuvailtoja ja saadaan uutta tekemistä mm. nuopparitoimintaan. Nuoriso-Leader-rahalla tuettiin laitteiden hankintaa ja omavastuuosan maksoi Nopankylän kyläseura ry.

2016 - Nuorten porukat :Vauhdilla alamäkeen!

Nopankylän koulun vanhempainyhdistys ry
Projektissa hankittiin Nuoriso-Leader-rahoituksen avulla kyläkoulun pulkkamäkeen kenkiin sidottavia lumilautoja, rattikelkkoja, pulkkia ja kypäriä. Idea tuli sitä, että nuoret halusi kokeilla lautailua, mutta se on kallis harrastus. Nyt lajia voi harjoitella, kun välineet ovat valmiina koululla. Uudet ehjät pulkat ovat houkutelleet kaikenikäisiä laskettelemaan ja viettämään aikaa yhdessä. Välineet ovat olleet myös koululaisten ahkerassa käytössä päivittäin, jonka lisäksi myös 4H-kerho on käyttänyt niitä toiminnassaan.

2015 - Nuorten porukat :Salibandyvälineitä Huissin urheilutalolle

Nuorten porukka
Projektissa hankittiin erilaisia salibandyvälineitä Huissin urheilutalolle Nuoriso-Leader-rahan avulla.

2015 - Nuorten porukat :Valokuvauskurssi ja -kilpailu nuorille

Könnin kyläseura ry
Nuoriso-Leader-rahan avulla järjestettiin valokuvauskurssi- ja kilpailu, tarkoituksena valmistaa lopulta kuvista kyläkalenteri.

2014 - Nuorten porukat :Nopassa on lupaa ja hubaa

Nopankylän kyläseura ry
Projektin tavoitteena oli järjestää Nuoriso-Leader-rahoituksen avulla kolme harrastusiltaa nuorille sekä ostaa pelivälineitä nuorten kesäiltojen iloksi. Illoissa oli parkour harjoittelua kahtena iltana ja streetdancea yhtenä iltana. Lisäksi hankittiin nuorille kesäpelejä, kuten mölkky, frisbee, kroketti, pentaque, jalkapallo, sulkapallo, softlentopallo, twist-naruja, tikat ja lautapelejä.

2014 - Nuorten porukat :Ruista ranteisiin

Ilmajoen kisailijat / Painijaosto
Projektissa Nuoriso-Leader-rahan avulla parannettiin Koskenkorvan Urheilutalon punttisalin harjoitteluolosuhteita hankkimalla kuusi kappaletta levypainoja.

2014 - Nuorten porukat :Koripalloa Huissille

Nuorten porukka
Projektissa hankittiin Nuoriso-Leader-rahoituksen avulla Huissin urheilutalolle kaksi siirrettävää koripallotelinettä. Siirrettävien telineiden ansiosta lajin harrastaminen ei edellytä erillisten henkilöresurssien varaamista korien kiinnitykseen.

2014 - Nuorten porukat :Frisbeegolfradan perusparannus

Nuorten porukka
Projektissa Nuoriso-Leader-rahalla parannettiin alkukesällä perustettua Ilmajoen ensimmäistä frisbeegolfrataa hankkimalla radalle kivituhkaa, siirtokoreja sekä vuokrakiekkoja.

2014 - Nuorten porukat :Uusi agilityeste: puomi

Nuorten porukka
Nuoriso-Leader-rahaa käytettiin uuden agilityesteen hankintaan.

2014 - Nuorten porukat :Frisbeegolf-rata Opistonmäelle

Etelä-Pohjanmaan Opiston oppilaskunnan hallitus
Projektissa toteutettiin Nuoriso-Leader-rahan avulla frisbeegolf-rata Opistonmäelle.

Jalasjärvi

2023 - Nuorten porukat :Hevostapahtuma, keppihevoskilpailut

Jalasjärven Ratsastajat ry
Projektissa tarkoituksena on mahdollistaa Nuoriso-Leader-rahalla keppihevosesteiden ja kartioiden hankinta ja näin kilpailujen järjestäminen nuorille.

2023 - Nuori yrittäjyys :Lashes by Sonja

Sonja Tuomaala
Projektissa Nuoriso-Leader-rahalla tullaan tukemaan nuoren yrittäjän kouluttautumista ripsiteknikoksi.

2022 - Nuori yrittäjyys :Antin piha ja puutarhatyöt

Antti Koivumetsä
Projektissa Nuoriso-Leader-rahaa myönnettiin uuden lakaisukoneen hankintaan.

2022 - Nuori yrittäjyys :Lamminjärven KESÄKAFFILA

Inga ja Isabel Länsikallio
Nuoriso-Leader-tuella hankittiin mm. kahvinkeitin kesäkahvilaan, jota pidettiin Lamminjärven liikennepuiston yhteydessä kesällä 2022.

2021 - Nuorten porukat :Konttiperän Mummula - yhteisiä tapahtumia vanhemmille, lapsille ja lastenlapsille

Nuorten porukka
Projektissa Nuoriso-Leader-rahoituksella suunniteltiin ja järjestettiin kesällä 2021 neljä tapahtumapäivää; Kevään kasvun ihmeitä Konttiperän Mummulassa, Savusaunan lämmössä – ilta aikuisille, Konttiperän Mummulan lasten ja lastenlasten päivä, sekä Yhteislauluilta Konttiperän Mummulan heinäladossa. Aktiviteetteja oli suunniteltu niin lapsille kuin aikuisillekin, joita oli esimerkiksi erilaiset istutustyöt, akryylivärimaalaus, pajupillitehdas, perinneleikit, keppihevosrata ja seikkailusuunnistus.

2019 - Nuorten porukat :Voimistelukuminauhojen hankinta

Jalasjärven naisvoimistelijat / Berrylit
Projektissa hankittiin Nuoriso-Leader-rahoituksella voimistelukuminauhoja, jotka pääsivät heti ahkeraan käyttöön harjoituksissa. Kuminauhat toivat liikkuvuusliikkeisiin uusia ideoita ja niistä oli selvää hyötyä, sillä joitain venytyksiä on hankala tehdä yksin ilman apukäsiä. Projektissa oli mukana seitsemän nuorta, mutta kaikki hankitut 20 kuminauhaa tulevat koko seuran harrastajien käyttöön.

2019 - Nuorten porukat :Valoa nuorisolle

Ilvesjoen Nuorisoseura
Projektissa hankittiin uusia kohdevaloja ja valo-ohjaus Ilvesjoen Nuorisoseuran harjoittelemaa komedianäytelmää varten. Nuoriso-Leader-rahoituksella hankittiin tarvittavat valot, johdot ja valopöytä, joiden käyttöä päästiin porukalla opettelemaan. Nuorisoseura onkin saanut houkuteltua mukaan uusia nuoria, jotka ovat innostuneet muun muassa äänentoistosta, valo-ohjauksesta ja näyttelemisestä. Näyttämön valojen ohjaaminen on nykyisein helpompaa yhden pöydän kautta. Hankittuja valoja tullaan hyödyntämään jatkossa monenlaisissa tapahtumissa.

2019 - Nuorten porukat :Äänet kuuluviin näytelmissä

Jokipiin Nuorisoseura ry. / Jokipiin Näytelmäkerho
Projektissa hankittiin Nuoriso-Leader-rahoituksella Jokipiin Nuorisoseurantalo Alaseen kaksi kaappia näytelmäkerhon käyttöön sekä kaksi langatonta mikrofonia sekä niihin tarvittavat telineet ja johdot. Projektin avulla saatiin näytelmäkerhon harjoituksissa ja joulunäytelmän esityksessä äänet kuuluviin, niin kuin hankeen tarkoituskin oli. Näytelmäkerhon tarpeisto saatiin myös kaappeihin säilöön.

2017 - Nuorten porukat :Striimit ja pelit Wilholaan

Mukula ry
Projektin tavoitteena oli hankkia nuorisotalo Wilholaan uusi striimi/pelikone, sekä playstation 4, hanke kuitenkin kasvoi ja projektin aikana hankittiin peräti kuusi pelikonetta. Ajatuksena oli luoda nuorille "esports-kuntosali". Nuoriso-Leader-rahoituksen lisäksi projektia rahoitti OmaSp Parkano ja lopuista kustannuksista vastasi Mukula ry itse.

2017 - Nuorten porukat :Lisää ääntä ja musiikkia näytelmäkerholle

Jokipiin Nuorisoseura ry.
Projektissa ostettiin Nuoriso-Leader-rahoituksen avulla näytelmäkerholle digitaalipiano ja 2 kondensaattorimikrofonia, joiden avulla näytelmäkerho pystyy harjoittelemaan ja toteuttamaan musiikillisia osuuksia näytelmissä. Hankitun pianon ja mikrofonien ansioista on saatu toteutettua muun muassa Sivukylän talentti -näytelmä keväällä 2017. Projektin päättymisen jälkeen tarvikkeita säilytetään Jokipiin Nuorisoseuran tiloissa, Nuorisoseurantalo Alasessa, jossa ne ovat myös muiden tilavuokraajien käytössä.

2017 - Nuorten porukat :Lumikki ja seitsemän kääpiötä

Ilvesjoen Nuorisoseura ry
Projektin aikana lapset ja nuoret harjoittelivat Lumikki ja seitsemän kääpiötä -näytelmän ja esittivät sen kyläläisille ilmaiseksi, sitä kautta se tuotti iloa monen ikäiselle kyläläiselle. Nuoriso-Leader-rahoituksen avulla autettiin langattomien mikrofonien ja vastaanottimien hankinnassa.

2017 - Nuorten porukat :Liikutaan!

Ylivallin 4H-yhdistys
Projekti lähti liikkeelle, kun huomattiin, että Jalasjärven Ylivallin kylän lapsille tarvittiin uutta toimintaa. Kylätalo Seurala on keskeinen kokoontumispaikka, joten sinne päätettiin hankkia Nuoriso-Leader-rahalla liikuntavälineitä lapsille ja nuorille. Hankinnoissa korostui sählyvälineet ja lopulta hankittiin myös muita liikuntavälineitä. Hankinnoissa oli mukana kolme nuorta päättämässä hankinnoista. Kesällä 2018 perustettiin liikuntakerho, jossa välineitä käytettiin. Hankittuja liikuntavälineitä voidaan käyttää myös muissa kerhoissa ja kylän yhteisissä tapahtumissa.

2017 - Nuorten porukat :Lisää ääntä ja musiikkia näytelmäkerholle

Jokipiin nuorisoseura ry
Näytelmäkerhotoiminta käynnistyi syksyllä 2016 Kulttuuribuumi- hankkeen myötä. Ohjaajat miettivät, miten voitaisiin toteuttaa tarvittavat hankinnat. Tällöin Jokipiin Nuoriseura otti ohjaajiin yhteyttä ja idean työstö aloitettiin NUORISO-LEADER – hanketta varten. Projektissa ostettiin Näytelmäkerholle Digitaalipiano ja 2 kondensaattorimikrofonia. Projektin avulla näytelmäkerho pystyy harjoittelemaan ja toteuttamaan musiikillisia osuuksia näytelmissä, tänä keväänä ja myös seuraavilla kausilla. Hankitun pianon ja mikrofonien ansioista on saatu muun muassa tuotettua Sivukylän talentti -näytelmä keväällä 2017. Näytelmäkerhossa on 12 nuorta iältään 10-15 –vuotiasta ja yksi aikuinen.

Seinäjoki

2023 - Nuori yrittäjyys :MattoKauppias

Aleksi Hauhia / MattoKauppias
Projektissa  Nuoriso-Leader-rahaa on myönnetty tukemaan nuoren mattoja tarjoavan yrittäjän laitehankintoja. Hankittavia laitteita ovat tuftauskone, mattotrimmeri, projektori ja lankakerin.

2023 - Nuorten porukat :Sähkökitarat nuopparille

Nuorten porukka
Projektissa on tarkoitus hankkia Nuoriso-Leader-rahan avulla nuorisotalolle kaksi sähkökitaraa, jotka ovat kävijöiden vapaasti käytettävissä.

2023 - Nuori yrittäjyys :Markkinointiprojekti

Maksymilian Handkiewicz
Projektissa Nuoriso-Leader-rahaa on myönnetty tukemaan ääninäyttelyyn keskittyvän yritystoiminnan kehittämiseen. Tuettavia hankintoja ovat mikrofoni ja akustiikkalevyt.

2023 - Nuori yrittäjyys :ArtBy Tahiti

Tahiti Alanko / ArtBy Tahiti
Projektissa Nuoriso-Leader-rahaa on myönnetty tukemaan yrityksen laitehankintaa, tablettitietokonetta, joka tulee mahdollistamaan yrityksen digitaalista tekemistä. Tablettia on tarkoitus käyttää digitaalisena piirtoalustana.

2022 - Nuori yrittäjyys :Uuden raivaussahan hankinta

J-klapi / Juho Karhunen
Projektissa Nuoriso-Leader-rahalla tuettiin yrityksen tarjottavien palveluiden laajentamista metsänhoitotöihin rahoittamalla raivaussahan hankintaa.

2022 - Nuori yrittäjyys :Yrityksen perustaminen, studion tietokoneiden päivitys

Samuel Nortunen / No Tune Productions OY
Nuoriso-Leader-rahoitusta on myönnetty tukemaan vahoja tietokoneita parantavia osia parantamaan niillä tehtävää työtä.

2022 - Nuorten porukat :Leffaillat nuorille perhetalolla

MLL Seinäjoki / Perhetalo Kivirikon nuoret
Projektissa Nuoriso-Leader-rahaa on myönnetty mahdollistamaan elokuvien katselu perhetalolla ja tarkoituksena on järjestää nuorille leffailtoja. Rahalla on tarkoitus ostaa elokuvalisenssi, Netfilx, Disney+ ja Spotify vuodeksi, sekä popcorn kone.

2022 - Nuorten porukat :Pelikonsoli pop up -nuopparille

Nuorten porukka
Projektissa hankittiin Nuoriso-Leader-rahan avulla pelikonsoli pop up -nuopparille lisäämään tekemistä ja viihtyvyyttä. Pelikonsoliksi valikoitui helposti kuljetettava ja useamman yhtäaikaisen käyttäjän mahdollistava Nintendo Switch. Pelikonsoli mahdollistaa lisätekemistä suhteellisen pienessä tilassa.

2022 - Nuorten porukat :Biljardipöytä kirjastoon

Seinäjoen kaupunginkirjasto
Kirjastolle hankittiin Nuoriso-Leader-rahan avulla biljardipöytä nuortentila Kuplaan. Pöytä on käytettävissä kirjastokorttia vastaan aina Kuplan aukioloaikoina. Tarkoituksena on ottaa käyttöön varausjärjestelmä, jotta mahdollistetaan pöydän käytettävyys suunnitellusti.

2022 - Nuorten porukat :Oheistreenivälineet kuntoon

Nurmon Jymy salibandy P13-joukkue
Projektissa tarkoituksena on mahdollistaa nuorten salibandyn pelaajien oheistreeniä. Nuoriso-Leader-rahalla on tarkoituksena tukea tätä mahdollistavia treenivälineitä, joita ovat lippupallovyöt, jenkkifutispallo, pujottelukepit jalkoineen, reaktiopallot ja jalkapallot.

2022 - Nuorten porukat :Nurmon nuoret

Nuorten porukka
Projektissa Nuoriso-Leader-rahan avulla hankittiin nuorisotilan viihtyvyyttä parantamaan lautapelejä, palloja, kaiutin ja mikrofoni, pleikkariohjeimet, led-valoja sekä koripalloteline.

2022 - Nuorten porukat :Salibandyvarusteita nuorille

Rouben nuoret
Projektissa Nuoriso-Leader-rahalla hankittiin nuorisotila Roubelle salibandyvarusteita, maalivahdeille kaksi kypärää, panssaripaitaa ja housut, sekä kahdeksan salibandymailaa. Nuorisotila pääsee hyödyntämään alakoulun liikuntasalia, jossa varusteet pääsevät käyttöön. Varusteet lisäävät pelaamisen turvallisuutta ja mukavuutta.

2022 - Nuorten porukat :Lukion aula viihtyisäksi

Ylistaron lukion opiskelijakunnan hallitus
Projektissa lukion opiskelijat haluavat parantaa aulan viihtyvyyttä eri tavoin. Nuoriso-Leader-rahalla on tarkoituksena hankkia lukion aulaan uusi kahvinkeitin, mikroaaltouuni, 2 säkkituolia, sohvatyynyjä, vilttejä, sekä vilteille säilytyslaatikko.

2021 - Nuori yrittäjyys :Loiste NY - promootiopalvelu tuotteille tai palveluille

Loiste NY
Loiste NY tarjoaa promootiopalvelua tuotteille tai palveluille. Projektissa on tarkoitus tukea nuorta yrittäjyyttä markkinoinnissa ja palvelujen suunnittelussa. Nuoriso-Leader-rahaa tullaan käyttämään muun muassa työvaatteisiin ja painatuksiin, vuokra-, matka- ja markkinointikuluihin, sekä logoon.

2021 - Nuori yrittäjyys :PaljuSpa2

Lyyti Saarela
Projektissa Nuoriso-Leader-rahalla on tarkoitus tukea yritystä, joka tarjoaa paljukärryn vuokrausta, yritystoiminnan kehittämisessä. Projektissa yrityksen on tarkoituksena perustaa nettisivut, ostaa tulostin mm. vuokrasopimusten tekoon, ostaa painepesuri paljun puhtaanapitoon ja hankkia mainosplakaatit paljuun.

2021 - Nuori yrittäjyys :Yleiskoneesta tehokkuutta

Reetta Pakkala
Projektissa Nuoriso-Leader-rahalla tuettiin yleiskoneen ostoa. Koneen tarkoituksena oli parantaa leivonnaisten ja ruokien tekemisen tehokkuutta ja näin mahdollistaa isomman tilausmäärän.

2021 - Nuorten porukat :Nuorten toimintaa perhetalolle

Mannerheimin lastensuojeluliitto
Projektissa mietittiin porukalla, miten saataisiin lisättyä nuorten viihtyvyyttä MLL:n perhetalolla ja kiinnostusta sen toimintaan, koska erityisesti nuorille suunnattua toimintaa on vähän. Nuoriso-Leader-rahoituksella hankittiin erilaisia lautapelejä, peilejä, sisustusvaloja, leivontatarvikkeita, maaleja, puhelimien latauspiste, julisteita, koristetyynyjä, taulupohjia, sekä erilaisia askartelutarvikkeita. Näillä onnistuttiin luomaan värikkäämpi ja nuoria miellyttävämpi ilme sisustukseen, sekä enemmän ikäluokkaa kiinnostavaa tekemistä.

2021 - Nuorten porukat :Tour de Finland

Tasangon Talvikit
Projektissa Nuoriso-Leader-rahoituksen avulla matkustettiin Suomen sisällä, käyden muun muassa Kolilla vaeltamassa, majoittuen hankituissa kahdessa teltassa. Suunnitteluvaiheeseen osallistui yhteensä yhdeksän nuorta, mutta lopulliselle matkalle pääsi osallistumaan kuusi nuorta, kolmen mukaan lähdön estyttyä. Projekti sivisti osallistujia Suomesta, tiivisti porukkaa ja antoi eväitä tulevaisuuteen. Matkalle hankitut teltat pääsivät Tasangon Talvikkien lippukunnalle jatkokäyttöön.

2021 - Nuorten porukat :Eräkerho nuorille

Ylistaron metsästysseuran nuorisojaosto
Nuoriso-Leader-rahoituksen avulla järjestettiin eräkerho nuorille, jossa tehtiin monenlaisia asioita. Opeteltiin sytyttämään nuotio turvallisesti, kompassin käyttöä, riistakameran käyttöä, tunnistamaan eri riistaeläimiä ja niiden jälkiä. Tehtiin yhdessä kanu-loukku joka vietiin yhdessä nuorten kanssa metsään ja jonne riistakamera laitettiin kuvaamaan. Onnistuimme siinä, kuinka kivoja kerhokertojen aiheet olivat, saimme lapsilta ja heidän vanhemmilta hyvää palautetta. Kehittämisideaksi nousi, että ehkä ikärajaa olisi hyvä rajata tiukemmin, sillä nuorimmat osallistujat eivät jaksaneet aina keskittyä ihan loppuun saakka. Hankimme Burrel riistakameran ja nettiliittymän. Projektia oli järjestämässä 3 nuorta, mutta kerhoon, jota varten hakemus tehtiin, osallistui 15 nuorta/lasta.

2020 - Nuorten porukat :Opiskelijaolohuoneen kehittäminen

SeAMK opiskelijajaosto
Projektissa pohdittiin yhdessä opiskelijajaoston ja SOSSU ry:n kanssa Kampustalon opiskelijaolohuoneen kehittämistä, jonka kehittämiseen saatiin myös jonkin verran koululta tukea. Opiskelijoilta oli tullut palautetta olemassa olevan jääkaapin ja mikrojen riittämättömyydestä ja Nuoriso-Leader-rahoituksella päädyttiinkin hankkimaan yksi iso jääkaappi ja kaksi mikroa. Opiskelijat olivat tyytyväisiä tilan kehittämiseen ja viihtyvyys Kampustalolla lisääntyi.

2020 - Nuorten porukat :Nurmon yläasteen Vihreä lippu -raati

Nurmon yläaste
Projektilla pyrittiin parantamaan Nurmon yläasteen oppilaiden kierrätyskäytänteitä. Projekti oli osa koulun Vihreä lippu -hanketta, sekä Erasmus+ kansainvälisyyshanketta. Saadulla Nuoriso-Leader-rahoituksella hankittiin kierrätysroskis koulun käytävälle, jonka lisäksi viestittiin kierrätysasioista tekemällä julisteita, pitämällä aiheeseen liittyviä aamunavauksia, sekä laatimalla jätteiden lajittelu ohjeistuksen oppilaille ja opettajille.

2019 - Nuorten porukat :Viety-porukka

Viety-musiikkiporukka
Nuoriso-Leader-rahoituksen avulla vuokrattiin tila mm. musiikin äänittämiseen, tuottamiseen ja miksaamiseen.

2019 - Nuorten porukat :Musat ja bassot jytää

Nuorisotalon nuoret – Dixie
Projektissa hankittiin Nuoriso-Leader-rahoituksella nuorisotilojen biljardisaliin uusi äänentoistosetti vanhojen huonosti toimivien tilalle. Nykyään musiikki kuuluu särisemättä ja projektin toteuttaminen lisäsi nuorten yhteishenkeä.

2019 - Nuorten porukat :Estekalusto, monikäyttökalusto

Nuorten porukka
Projektissa hankittiin Nuoriso-Leader-rahoituksella estekalustoa Luomankylän yhteiskäytössä olevalle ratsastuskentälle. Kalustoa ovat päässeet hyödyntämään yksittäiset hevosharrastajat, keppihevosharrastajat, sekä valmentajat valmennuksissa.

2019 - Nuorten porukat :Donkkaamalla kondikseen

Etelä-Pohjanmaan Steiner-koulun oppilaskunnan hallitus
Projektissa hankittiin Nuoriso-Leader-rahoituksella koripalloteline, sekä kaksi koripalloa. Koripallo on nyt suosittu peli välitunneilla ja sitä pelaavat oppilaat yhdessä eri luokilta. Pelaaminen on lisännyt liikkumista välituntien aikana, jonka lisäksi välineitä hyödynnetään myös liikuntatunneilla.

2019 - Nuorten porukat :Sumoa ja ystävyyttä

Nurmon nuoppari
Projektissa hankittiin sumopainipuvut (2kpl) Nurmon nuorisotilalle. Suunnitelmana oli järjestää teemailta, jossa nuoret saavat kokeilla sumopainia, koronan takia iltaa ei pystytty pitämään vaan se siirrettiin syksyyn ja nuopparikauden avajaisiin. Nuoriso-Leader-rahoituksella saatiin nuorten käyttöön puvut ja suunniteltiin toiminnallinen ilta nuopparille. Puvut jäävät nuopparin käyttöön, jonka lisäksi Seinäjoen eri nuopparit voivat lainata pukuja omiin erikoisiltoihin ja tapahtumiin tämän jälkeen.

2019 - Nuorten porukat :Luritus 10v

Luritus ry.
Projektissa Nuoriso-Leader-rahan avulla teetettiin mittatilaustyönä esiintymisasut koko kuorolle. Asuja on käytetty muun muassa Lurituksen uudessa esitteessä ja Seinäjoen kaupungin itsenäisyyspäivän juhlassa 2019. Korona-viruksen vuoksi Lurituksen kevään juhlakonsertit siirtyvät syksyyn, koska tilaisuuksia ei saa nyt järjestää.

2018 - Nuorten porukat :Mysig

Nuorten porukka
Projektin tarkoituksena oli tuoda Seinäjoelle uudenlainen ja erilainen tapahtuma, jonka artisteiksi valikoitui Samuli Putro, Samae Koskinen, Kalevauva.fi. ja Teemu Markkula. Rytmikorjaamolla järjestetty tapahtuma pyrki olohuonemaiseen, viihtyisään tunnelmaan. Tarkoituksena oli, että tapahtumassa olisi ollut kaksi ruokakojua Griinsectin ja Selmun, mutta valitettavasti Griinsect perui tulonsa viimehetkellä. Tapahtumaan osallistui kaikenikäistä ja monenlaista asiakaskuntaa, nuoria, keski-ikäisiä ja myös eläkeikäisiä. Projektia rahoitti Liiverin Nuoriso-Leader-rahan lisäksi MES, Seinäjoen Kulttuuripalvelut, Kutu ry, Recycle Phone Finland ja SeAMK.

2018 - Nuorten porukat :Yhyres-musikaali

Nuorten porukka
Projektissa käsikirjoitettiin ja toteutettiin musiikkinäytelmä yhdessä eteläpohjalaisnuorten ja maahanmuuttajanuorten kesken. Käsikirjoitus tehtiin yhdistelemällä ja muokkaamalla vanhoja satuja, joita kerrotaan sekä Suomessa että Afganistanissa. Näytelmä kertoi yhdenvertaisuudesta, ennakkoluuloista ja kiusaamisesta. Nuoriso-Leader-tuella hankittiin esitykseen rekvisiittaa, roolivaatteita ja teatterivaloja, muu rahoitus tuli tilausesitysten tuotosta ja lipputuloista. Koko ryhmän näyttelemis-, laulu-, kieli- ja tanssitaito kasvoi huimasti, mutta myös ryhmän yhteishenki kasvoi merkittävästi.

2018 - Nuorten porukat :JBL-soundi saa tanssimaan

Tanssiurheiluseura Botafogo ry
Projektissa hankittiin Nuoriso-Leader-rahoituksella yhteensä kolme erilaista JBL-kaiutinta tanssiseuran käyttöön. Nyt kaikkiin seuran harjoituksiin ja leireihin on riittävästi kaiuttimia, lisäksi kaiuttimet mahdollistavat useampien samanaikaisten toimintojen järjestämisen yhtä aikaa eri paikoissa. On huomattu, kuinka toiminta pysyy mielekkäämpänä, kun välineistö on laadukasta ja toimivaa.

2018 - Nuorten porukat :Rytmi-Instituutin miksauskurssi

Nuorten porukka
Projektissa järjestettiin miksauskurssi Rytmi-instituutin työharjoittelujen lomassa. Miskauskurssi järjestettiin Seinäjoella Sound Acesin studiotiloissa ja se oli suunnattu jo perusteet hallitseville miksaajille. Tarkoituksena oli avartaa kokeneemmankin miksaajan osaamisrepertuaaria, sekä tarjota uusia ja monipuolisia työkaluja käyttöönsä. Nuoriso-Leader-rahoituksen lisäksi rahaa saatiin Kansalaisfoorumilta, eniten rahaa projektissa käytettiin kouluttajan hankkimiseen, joka oli huippuosaaja Hiili Hiilesmaa.

2018 - Nuorten porukat :Hope Dance 2019 -tanssitapahtuma

Nuorten porukka
Peräseinäjoen Ritola-hallissa järjestettiin Seinäjoen ja lähialueiden alakoululaisille suunnattu Hope Dance 2019 -tanssikilpailutapahtuma. Tanssikilpailuun oli ennakkoilmoittautuminen ja osallistujat jaettiin kilpailua varten viiteen eri sarjaan iän sekä harrastuneisuuden mukaan. Tanssikilpailun lisäksi tapahtumassa esiintyi myös rap-artisti Brädi. Lisäksi paikalliset abituerientit vierailivat heittämässä penkkarikarkkeja katsojille ja kilpailijoille. Suurin hankinta, joka tehtiin tapahtumaa varten, oli artisti ja keikan vaatima tekniikka. Muita kuluja olivat catering-kulut sekä juontajan palkkio. Projektia oli Nuoriso-Leader-rahoituksen lisäksi rahoittamassa Minela Säätiö ja Toivolanrannan yhtenäiskoulun vanhempainyhdistys.

2018 - Nuorten porukat :Ylistarock 2019

Nuorten porukka
Nuoriso-Leader-rahoituksen avulla järestettiin nuorten (kohderyhmä 13-17-vuotiaat) musiikkipainotteinen tapahtuma Ylistarossa, johon kuului nuorten esiintyjien koulutus, jonka ohjasi ammattiteknikko Kimmo Ahola. Koulutus järjestettiin ennen iltatapahtumaa. Iltatapahtumassa nuoret pääsivät itse esiintymään.

2018 - Nuorten porukat :Dixin Edari

Nuorisotila Dixin nuoret
Projektissa Nuoriso-Leader-rahoituksen avulla hankittiin Peräseinäjoen nuorisotila Dixiin kaksi JBL Charge 3 -kaiutinta musiikin kuuntelemiseen. Kaiutinten hankinta venähti syksyyn, sillä nuorisotilat menivät kiinni toukokuun puolessa välissä ja kaiuttimet olisivat olleet tyhjän panttina koko kesän. Projektiin osallistui aktiivisesti neljä nuorta. Kaiuttimet ovat parantaneet nuorisotilan viihtyvyyttä, sillä nuoret saavat vapaasti kuunnella mielimusiikkiaan. Aikaisemmin kuunneltavan musiikin päättivät nuorisotilan ohjaajat. Kaiutinten käyttö on  myös opettanut nuorille vastuullisuutta sekä toisten huomioimista. Kaiuttimien lainausaika on 30 minuuttia kerrallaan ja lainaaja on vastuussa laitteesta sekä ajanhallinnasta.

2017 - Nuorten porukat :Työryhmä Improliiga

Etelä-Pohjanmaan Nuorisoseura
Nuoriso-Leader-rahalla tuettiin työryhmän toimintaa, joka toimi Improliigan eli Suomen Nuorisoseurojen kehittämän improvisaatioteatterikilpailun hyväksi.

2017 - Nuorten porukat :SeAMK Speksi

Nuorten porukka
Projektissa haluttiin tuoda Seinäjoelle yliopistoista tuttu speksiperinne eli näytelmäperinne. Speksiprojekti oli avoinna koko SeAMKin väelle ja tällä projektilla haluttiin luoda ja parantaa yhteistyötä yli koulutusalojen. Samalla luotiin usealle opiskelijalle uusi harrastusmahdollisuus, jossa oli tilaa monenlaisille tekijöille. Lisäksi opiskelijat pääsivät tutustumaan eri alojen opiskelijoihin muutenkin kuin yhteisten kurssien tai opiskelijabileiden kautta. Uusi kulttuuriprojekti rakensi uudenlaista yhteisöllisyyttä SeAMKiin. Nuoriso-Leader-rahoituksen lisäksi rahoitusta myönsi myös SAMO oppilaskunta, SeAMK, Seinäjoen kaupunki ja osa kustannuksista katettiin myös lipputuloilla.

2017 - Nuorten porukat :Seikkaillen luontoon - Samoajat metsissä

Seinäjoen Sarka-Versot ry
Projektin avulla hankittiin samoajanuorille puolijoukkueteltta, Nuoriso-Leader-rahoitus kattoi noin neljäsosan teltan hankkimiskuluista, koska ympärivuotiseen retkeilyyn vaaditaan myös kamiina. Muu rahoitus saatiin lippukunnalta sekä nuorten oman varainhankinnan kautta (myyjäiset, keksi-, ym. myynnit). Nuoret kokivat valtaisaa iloa ja hanke tuki heidän itsenäistyvää roolia partiossa.

2017 - Nuorten porukat :RC-lennokkisimulaattorin hankinta

Seinäjoen Lennokkikerho RC-AIRCLUB ry
Lennokkikerhon nuoret saivat ajatuksen uusia kerhon lennätysopetuskalusto tälle vuosituhannelle. Projektissa kerholle hankittiin Nuoriso-Leader-rahan avulla kannettava tietokone sekä siihen RC-lennokkisimulaattori ohjaimineen, loput tarvittavista rahoista hankittiin nuorten kontakteilla. Simulaattori hankittiin keväällä ja asennusten jälkeen se otettiin heti käyttöön kevään kerhoilloissa Rytmikorjaamolla. Simulaattorin avulla pyritään myös houkuttelemaan uusia harrastajia harrastuksen pariin.

2017 - Nuorten porukat :Aginuoret yhteen

Lakeuden Agilityurheilijat ry
Projektissa järjestettiin kuusi agilitytreenikertaa, joiden vetäjäksi hankittiin kouluttaja Katja Ojansivu. Mukaan kutsuttiin seuran jäsenistön lapsia ja nuoria ja lisäksi laitettiin ilmoitus myös Etelä-Pohjanmaan Kennelpiirille, jotta mahdollisuus tavoittaisi alueen muitakin nuoria. Projektiin osallistui 15 lasta ja nuorta. Tarkoituksena oli saada nuoret tutustumaan toisiinsa ja mahdollisesti löytämään kaverin omatoimiseen treeniin ja ylipäänsä rohkaista uusia harrastuksen pariin. Liiverin myöntämä Nuoriso-Leader-raha käytettiin pääasiassa kouluttajan palkkioihin, lisärahoitusta saatiin Etelä-Pohjanmaan kennelpiiriltä.

2017 - Nuorten porukat :Kihnis ei ole kalkkis

Kihniän kylän nuorisoseura ry
Nuoret toteuttivat lyhytelokuvan Viimeiset henget, jonka kesto on 4 min. Kuvauksia tehtiin Kihniänjokivarressa, sekä Hiiroonkallion kodalla. Apuna oli yhden nuoren drone. Nuorisoseuralla oli käytössä oma kamera, johon hankittiin Nuoriso-Leader-rahan avulla lisää muistia eli muistikortteja, lisäksi hankittiin legoja, joista rakennettiin kohtauksien pienoismalleja ideoiden pohjalta. Muistikorteille on tallennettu myös joitakin nuorten tekemiä haastatteluja. Lisäksi rahoituksella hankittiin erityinen videokamera.

2017 - Nuorten porukat :Tanssiliikunta tutuksi kuvin

Tanssiurheiluseura Botafogo ry
Nuoriso-Leader-rahan avulla ostettiin järjestelmäkamera, jossa on myös videomahdollisuus, loput kustannuksista Tanssiuhrheiluseura Botafogo ry maksoi itse. Otetuilla kuvilla pyrittiin tuomaan tanssiliikuntaa tutuksi.

2017 - Nuorten porukat :Nurmon lukion opiskelijoiden välituntiviihtyvyydenkehitysprojekti

Nurmon lukion opiskelijakunta
Nurmon lukion sisäpihaa uudistettiin ja opiskelijakunnan projekti oli osa tätä muutosta. Nuoriso-Leader-rahoituksen avulla hankittiin ulkopingispöytä lisäämään opiskelijoiden välituntiviihtyvyyttä ja fyysistä aktiivisuutta, lopun pöydän hinnasta opiskelijakunta itse maksoi.

2017 - Nuorten porukat :Turvallisia boulderointihetkiä Asemanseudun monitoimihallilla

Asemanseudun Kehittämisyhdistys ry.
Projektissa Asky ry. rakensi Asemanseudun monitoimihallille boulderointiseinän (kiipeilyseinän). Seinän alle tarvitaan turvallisuuden takaamiseksi paksuja alastulopatjoja, joita Nuoriso-Leader-rahoituksen avulla hankittiin yksi, lopun osan rahoitti Asky ry. Nuoret oppivat tarjouspyynnöistä ja niiden vertailuista, sekä huomasivat että he pystyvät itse vaikuttamaan omiin harrastusmahdollisuuksiinsa.

2016 - Nuorten porukat :Viihtyisämpi lukio

Seinäjoen lukion oppilaskunnan hallitus
Projektissa hankittiin Seinäjoen lukion tyhjillään olevaan tilaan Nuoriso-Leader-rahoituksella kaksi pingispöytää, lisäämään koulun välitunti- ja hyppytuntiaktiivisuutta ja lukion viihtyvyyttä.

2016 - Nuorten porukat :Vauhtia välkkiin

Pruukin yhtenäiskoulun oppilaskunnanhallitus
Projektissa hankittiin Nuoriso-Leader-rahoituksella Pruukin yhtenäiskoululle aktiviteettivälineitä lisäämään välituntiaktiivisuutta. Hankittujen välineiden joukossa oli muun muassa mailapelejä, jalkapalloja ja ilmakiekko-peli.

2016 - Nuorten porukat :Televisio ampumaradan nuorille

Ylistaron metsästysseura ry
Projektissa hankittiin Nuoriso-Leader-rahoituksen avulla Ylistaron metsästysseuran majalle televisio lisäämään nuorten viihtyvyyttä, sekä mahdollistamaan ammunnan seurannan televisiosta ja näin konkreettisemman palautteensaannin valmentajalta, lisäksi televisiosta voidaan näyttää myös kilpailujen väliaikatuloksia.

2016 - Nuorten porukat :Movie Night Fever

Hanhikosken Kyläseura ry
Projektin lähtökohtana oli nuorten viihtymisen lisääminen Hanhikoskella. Kylätalolle oli aiemmin saatu televisio, jonka käyttöä rajoitti kylätalon sisustus, joka sisälsi pääasiassa pirtinpöytiä. Niinpä tilaan suunniteltiin nuorille oma nurkkaus, johon hankittiin Nuoriso-Leader-rahoituksen avulla säkkituoli ja divaanisohva. Nurkkaus korkattiin yhteisellä elokuvaillalla, joita on järjestetty nurkkauksen valmistuttua säännöllisesti.

2016 - Nuorten porukat :Okso-teknologiaryhmä

Nuorten porukka
Okson tarkoituksena oli hankkia kuvauskopteri, jonka avulla voisimme kasvattaa nuorten ymmärrystä kuvauskoptereiden mahdollisuuksista ja riskeistä, esittelemällä niitä porukoille, näin jokaisella olisi mahdollisuus kokeilla asiaa käytännössä ja ymmärtää asia näin paremmin. Nuoriso-Leader-rahalla katettiin kuvauskopterin hankintaa ja loput kustannuksista maksoivat nuoret itse.

2016 - Nuorten porukat :Tablettitietokone ampumaradan majalle

Ylistaron metsästysseura ry / Ampumajaosto
Projektissa hankittiin tabletti ampumaradan majalle mahdollistamaan monenlaista kuvaamista. Tablettia voidaan käyttää monipuolisesti kuten leirien, koirakokeiden ja -näyttelyiden kuvaamiseen, mutta tärkeimpänä on nuorten ampujien ammuntatekniikan tutkiminen hidastetun kuvaamisen avulla ja näin sen kehittäminen. Projektissa pyrittiin ottamaan mallia Suomen maajoukkueelta. Nuoriso-Leader-rahan avulla ostettiin tabletti, jonka ylimenneen osan maksoi Ylistaron metsästysseuran ampumajaosto.

2016 - Nuorten porukat :Perjantai 13.

Nuorten porukka
Perjantai 13. -projektissa järjestettiin aikuisten kauhutalo Rytmikorjaamolla. Tapahtumassa asiakkaat kiersivät kahdeksan hengen ryhmissä ympäri Rytmikorjaamoa, jossa oli kahdeksan erilaista kauhuhuonetta. Tapahtuman järjesti SeAMKin kolmannen vuoden tapahtumatuottajaopiskelijat. Nuoriso-Leader-rahoituksen lisäksi rahaa saatiin lipputuloista ja yritysyhteistöistä.

2015 - Nuorten porukat :Koskettimet bändikämpälle

Nuorten porukka
Nuoriso-Leader-rahan avulla hankittiin koskettimet yhteiskäytössä olevalle bändikämpälle.

2015 - Nuorten porukat :Frisbeegolfrata kylätalolle

Veneskoski-Viitala Seura
Projektissa rakennettiin Nuoriso-Leader-rahan avulla frisbeegolfrata kylätalolle, joka on kaikkien vapaassa käytössä. Tarkoituksena oli järjestää leikkimielinen frisbeegolf-turnaus radalla.

2015 - Nuorten porukat :Urheiluvälineitä välituntiliikuntaan

Hyllykallion koulun vanhempainyhdistys
Projektilla pyrittiin parantamaan välituntiliikuntaa hankkimalla Nuoriso-Leader-rahoituksella uusia urheiluvälineitä. Oppilaskunnanhallitus alkoi pitämään vastuuopettajien kanssa välituntitoimintaa, joka osoittautui suosituksi. Tuloksia näkyi lasten innokkuutena liikkua ja toimia toisten oppilaiden ohjaajina.

2015 - Nuorten porukat :Smash Bones Skate Jam

Seinäjoen elävän musiikin yhdistys
Projektissa rahoitettiin Nuoriso-Leader-rahalla Rytmikorjaamolla järjestettyä Smash Bones Skate Jamia, uutta skeitti- ja musiikkitapahtumaa. Leaderin lisäksi rahaa tapahtumalle myönsi SKR.

2015 - Nuorten porukat :Compak-rataan langaton lähetin ja vastaanottimet

Ylistaron metsästysseura ry
Projektissa hankittiin Nuoriso-Leader-rahoituksella Ylistaron järvirannan ampumaurheilukeskuksen compak-radalle langaton radiolähetin ja neljä vastaanotinta. Hankinnat vähentävät huomattavasti ennen harjoittelua vaativaa valmisteluaikaa, kun ei enää tarvitse vedellä johtoja maata vasten. Lisäksi ei tarvitse enää jännittää osuuko jokin luodeista sähköjohtoihin.

2014 - Nuorten porukat :Compak savikiekkoheittimen hankkiminen

Ylistaron metsästysseura ry
Projektissa hankittiin Nuoriso-Leader-rahoituksen avulla Järviradan ampumaradalle uusi Compak-savikiekkoheitin, tällaista ei radalta vielä entuudestaan löytynyt.

2014 - Nuorten porukat :Tyttöjen Huone

Seinäjoen nuorisopalvelut
Projektissa Nuoriso-Leader-rahalla remontoitiin vanhasta toimistohuoneesta tyttöjen käyttöön tarkoitettu tila. Huone maalattiin ja sisustettiin, sekä huonekaluja kunnostettiin. Sisustus piti sisällään muun muassa meikkauspöydän, cd-soittimen ja levyjä, säkkituoleja, peilejä, valaisimia ja erilaisia tekstiilejä. Projektin myötä nuorisotilalla on viihtynyt enemmän tyttöjä kuin aiemmin.

2014 - Nuorten porukat :Etelä-Seinäjoen lukion taukotilan viihtyvyyden parantaminen

Etelä-Seinäjoen lukion oppilaskunta
Nuoriso-Leader-rahalla pyrittiin parantamaan taukotilan viihtyvyyttä hankkimalla julisteita, sisustustarroja, sohville sisustustyynyjä, kahvinkeitin, pelejä ja isoimpana sijoituksena oli biljardipöytä, joka muuttuu myös ilmakiekoksi. Loput tarvittavista rahoista saatiin järjestämällä myyjäiset.

2014 - Nuorten porukat :FakeLAN 2014

SeiLAN
Projektissa järjestettiin Seinäjoen seudun suurin verkkopelitapahtuma. Nuoriso-Leader-rahaa käytettiin projektissa muun muassa verkkokaapelin hankintaan, pöytien, tuolien, verkkolaitteiston ja sähkökaapeleiden vuokraan.