Liiveri

Seinäjoki Ilmajoki Jalasjärvi

Ahonkylä

Etusivu / Kylät / Kyläesittelyt / Ahonkylä

Ahonkylä

Ahonkylä on luonnonläheinen, vireä n. 2000 asukkaan asuintaajama Ilmajoen ja Seinäjoen rajalla. Kylään ajaa autolla noin kymmenessä minuutissa Seinäjoen ja Ilmajoen keskustoista. Alajoen peltolakeusmaiseman reunalla sijaitsevan kylän maasto on vaihtelevaa: on lampea, suota, peltoa, kalliota ja metsää. Upea ympäristö, luonto ja liikuntamahdollisuudet luovatkin hienot puitteet kylässä viihtymiseen. Tonttitarjontaa on jatkuvasti ja väljä kaavoitus antaa rakentajille hienot puitteet asettua kyläämme.

 

Palvelut

Kylällä toimii 2 koulua. Remontoitu Ahonkylän koulu ja v.2022 valmistunut Tuomi-Ahon koulu. Kolme päiväkotia; Vanamo, Metsätähti sekä Käpälämäen päiväkoti palvelevat lapsiperheiden tarpeita ajanmukaisissa tiloissa. Liikekeskus Ilmajoen Portissa toimivat Minismart 24/7 itsepalvelukauppa, Kebab-pizzeria, Parturi-kampaamo ja muita hyvinvointialan yrityksiä. Yritystoimintaa kylästä löytyy myös maa- ja metsätalous-, kuljetus-, metalli-, elektroniikka-, atk-, rakennus- ja tekstiilialalta. Kirjastoauto käy säännöllisesti. Eri puolilta kylää löytyy viisi leikkipuistoa. Kylällä on myös uusi seurakuntakoti sekä nuorisotilat uudella Tuomi-Ahon koululla.

 

Yhteisessä käytössä olevat tilat ja harrastusmahdollisuudet

Kylässä on erinomaiset ulkoilumahdollisuudet luonnossa liikkumisesta pitäville. Valaistu esteetön elämysliikuntareitistö Ahonkylästä Seinäjoelle saakka, jonka varrella Ahonkylä-seuran ylläpitämät kota ja laavu. Täysimittainen Teron kierros -Frisbeegolfrata on kovassa käytössä. Löytyy myös Ankkalammen uimapaikka, liikuntakenttiä sekä tenniskenttä ym. Kyläseura on mukana myös liikuntapaikkojen ylläpidossa. Ahonkylän koululla on iltaisin toimintaa: jumppaa, lentopalloa, sählyä ym. liikuntaa, kerhotoimintaa sekä kansalaisopiston kursseja. Seurakuntatalolla pidetään kerhoja ja pyhäkoulua ja nuorisotiloissa on toimintaa jatkuvasti.

 

Rakennuspaikkoja

Kunnalla on myynnissä upeita tontteja. Lisätietoa tonteista Ilmajoen kunnan internet-sivuilta.

 

Erityispiirteet

Ahonkylässä toimiva kyläseura perustettiin v. 1974 ja on pian 50 vuoden ajan ollut kylän kantava voima. Seuran tavoitteena on edistää ja kehittää kylän asukkaiden yhteistyötä ja kylän toimintaedellytyksiä. Kyläseura pyrkii myös järjestämään erilaisia harrastusmahdollisuuksia sekä tukemaan eri-ikäisten liikuntamahdollisuuksia. Aktiivinen yhteistyö eri tahojen kanssa mm. kunta, muut Ilmajoen kylät, nuorisotoimi, diakoniapiiri. Pyritään kehittämään kylää ja sen toimintoja. Tehdään esityksiä ja annetaan lausuntoja kylää koskeviin asioihin liittyen sekä osallistutaan erilaisiin hankkeisiin. Panostetaan nuoriin, saadaan nuoret mukaan yhteisölliseen toimintaan ja ottamaan vastuuta. Ahonkylässä on paljon eri lajien menestyjiä, niin urheilun kun muunkin toiminnan saralla.

 

Hyvät puolet yritystoiminnan kannalta

Hyvä sijainti ja yhteydet, yritysmyönteinen kunta. Asukasmäärän jatkuva kasvu. Kylässä on Liikekeskus Ilmajoen portti.

 

Päivitetty 21.3.23

Ahonkylä-Seura ry

pj Toni Lahti, puh. 0400 74 8899
email.tonilahti@gmail.com