Liiveri

Seinäjoki Ilmajoki Jalasjärvi

Alavalli

Alavalli

Alavalli on idyllinen maalaiskylä, jonka maisemaa hallitsevat pellot, metsät, talot ja maatilat. Alavallin läpi kiemurtelee Hirvijoki. Alavallssa on n. 200 asukasta ja kylä sijaitsee Jalasjärven itäosassa. Kylän keskusta on Ala- ja Yli- Vallintien risteyksessä, 13 km:n päässä kirkonkylästä. Alavallin naapurikyliä ovat Hirvijärvi, Ylivalli ja Seinäjoen puolella Kihniänkylä. Alavallin läpi kulkee vilkkaasti liikennöity rautatie.


Tilat ja harrastusmahdollisuudet

Alavallissa on oma kylätalo, joka on vuokrattavissa juhlatilaisuuksiin tai muihin tapahtumiin. Talolla kokoontuu viikoittain kudontapiiri ja jumppakerho. Vuosittaisia isompia tapahtumia ovat Kyläyhdistyksen ja Nuorisoseuran järjestämät päivälliset sekä pikkujoulu. Kylätalon takana on valaistu ratsastuskenttä hevosharrastajille. Alavallin keskustassa sijaitsee Nuorisoseurantalo Ahjola, joka soveltuu kesäkäyttöön.


Kylän vahvuudet

Alavallissa on tilaa asua ja harrastaa. Kylältä löytyy hyvät kokoontumispaikat ja aitoa maalaistunnelmaa. Alavallista löytyy luonnon rauhaa ja mainiot marjametsät.


Kylän erityispiirteet

Alavalli on ennen kaikkea maatalouskylä. Maidontuotanto on suurin tuotantosuuntaus. Lisäksi kylältä löytyy broilerikasvattamoja sekä lihakarja- ja sikatiloja. Myös metsätalous on tärkeä elinkeino ja Jalasjärven asemalta lastataan puutavaraa junanvaunuihin. Pienyrittäjiä kylässä on paljon, edustaen mm. kuljetus- ja rakennusalaa sekä koneurakointia. Hevostalouden alalla toimii oritalli ja satulaseppä. Hunajaa tuotetaan Vallinmäen tilalla. Siellä pidetään myös erilaisia tapahtumia kesäisin. Kylällä toimivat erikoisalojen yrittäjinä koivuvaneristen sisustuotteiden tekijä ja viherkasvien taimikasvattaja.


Hyvät puolet yritystoiminnan kannalta

Alavallista on hyvät kulkuyhteydet Seinäjoelle, Tampereelle ja Virtain kautta Jyväskylään. Rauhallinen ja kaunis miljöö luo hyvät puitteet yritysasiakkaiden tapaamiseen ja valokuitukaapeli mahdollistaa nopeat tietoliikenneyhteydet.


Alueella toimivat yhdistykset

Alavallin Kyläyhdistys, pj Mariia Kiviniemi puh. 0400160861
Alavallin Nuorisoseura ry, siht. Varpu-Liisa Kulmala, puh. 045 135 7211
Alavallin Maa- ja kotitalousseura ry, pj Pertti Koivusaari, puh.0400 849 637
Alavallin Vanhustenkotiyhdistys ry, pj Jouko Taivalmäki, puh. 044 548 2580
Jalasjärven Itäinen metsästysyhdistys ry, pj Janne Lehtinen, puh. 050 556 6474


Päivitetty 21.3.23

Alavallin kyläyhdistys ry

pj. Mariia Kiviniemi
mariia.kiviniemi@hotmail.com

Kylältä löytyy myös juhlatalo

Suunnitteletko juhlien tai tilaisuuden järjestämistä kylällä? Tutustu vuokrattavissa olevaan kylän juhlataloon.