Liiveri

Seinäjoki Ilmajoki Jalasjärvi

Honkakylä

Etusivu / Kylät / Kyläesittelyt / Honkakylä

Honkakylä

Honkakylä on viihtyisä maaseutumiljöö Seinäjoen kainalossa, joka sijaitsee Seinäjoelta noin 15 kilometriä etelään. Yhteydet Honkakylästä maanteitse muualle Suomeen ovat joutuisat. Kylää reunustavat vehreät pelto- ja metsämaisemat ja kylää halkoo kaunis Seinäjoki. Honkakylä on aktiivinen yli 200 asukkaan kylä, jossa asuu paljon nuoria lapsiperheitä. Honkakylän läheisyydessä sijaitsee myös Rengonharjun lentokenttäalue.


Palvelut ja harrastusmahdollisuudet

Honkakylässä toimii varhaiskasvatuskeskus, joka sijaitsee joen rannassa, idyllisen kauniilla paikalla. Varhaiskasvatuskeskuksen tiloissa järjestetään myös mm. kansalaisopiston kursseja: kudontaa ja jumppaa. Varhaiskasvatuskeskuksen piha-alueella on hiekkakenttä, jossa kesäisin lapset ja nuoret pelailevat aktiivisesti mm. jalkapalloa. Talvisin kentällä on jääkiekkokaukalo. Varhaiskasvatuskeskuksen alakerrassa on Honkakylän kyläseuran ylläpitämä kylätupa. Kylätuvalla järjestetään yhteisiä kokouksia, illanviettoja, Lakeuden Eräpartion partiotoimintaa, Seinäjoen seurakunnan kouluikäisten kerhotoimintaa ja raamattupiirin kokoontumisia. Kylätuvalla on myös kuntosali erittäin käyttäjäystävälliseen hintaan. Kyläseura vuokraa myös astioita (kahvi- ja ruoka-astiastot) isompiinkin juhliin.

Kylällä sijaitsee valaistu pururata, jonka yhteyteen on rakennettu 18-väyläinen frisbeegolfrata. Talvisin pururata toimii koiralatuna, joka reitittyy latuverkostoon, jota pitkin pääsee hiihtämään mm. Sauralaksonmäen laavulle. Kylällä on Pesäkolon ja Kuussaaren laavut, joissa voi käydä keittämässä vaikka kahvit luonnon helmassa. Kylän läpi kulkee myös Seinäjoki –vaellusreitti, jota pitkin voi patikoida tai pyöräillä.  


Kylän tapahtumia

Kyläseura järjestää mm. kesätapahtuman ja keväisin tienvarsien siivoustalkoot. Varhaiskasvatuskeskuksen vanhempainryhmä järjestää perinteiset pääsiäismyyjäiset.


Rakennuspaikkoja

Kylässä on yksityisten maanomistajien ja Seinäjoen kaupungin vapaita tonttipaikkoja.


Kylän vahvuudet

Erinomainen sijainti liikenteellisesti ja Seinäjoen kaupunkiin nähden – palvelut ovat helposti saatavissa. Viihtyisä, luonnonläheinen alue, isot tontit. Varhaiskasvatuskeskus. Aktiivinen kyläseura ja talkoohenki.


Päivitetty 6.4.2023

Honkakylän kyläseura ry

Instagram: @honkakyla
Facebook: Honkakylä