Liiveri

Seinäjoki Ilmajoki Jalasjärvi

Jalasjärven Kirkonkylä

Etusivu / Kylät / Kyläesittelyt / Jalasjärven Kirkonkylä

Jalasjärven Kirkonkylä

 

Palvelut

Kirkonkylällä sijaitsevia palveluita ovat: kolme ruokakauppaa, kaksi rautakauppaa, monia muita erilaisia yrityksiä, kuten ruokapaikkoja ja kampaamoita sekä elokuvateatteri. Kylältä löytyy myös kirjasto, uimahalli, Nuorisotila Wilhola, seurakuntakeskus. Kirkonkylällä toimii ala-aste, yläaste ja lukio. Päiväkoteja on kaksi ja lisäksi Kirjatalossa on eskari.

 

Yhteisessä käytössä olevat tilat ja harrastusmahdollisuudet

Kirkonkylällä on hyvät ulkoilumahdollisuudet. Kirkonkylän ympäristö tarjoaa mahdollisuuden monipuoliseen luonnossa liikkumiseen esimerkiksi Kiuaskallion alueella. Kiuaskallion alueella on hyvät ulkoilureitit kävelyyn ja pyöräilyyn ja kesäisin tarjolla on myös alamäkipyöräilyä. Alueelta löytyy myös yleisurheilukenttä ja tällä hetkellä remontissa oleva Kuplahalli. Talvella alueella voi hiihtää ja lasketella.

Keskellä kirkonkylää sijaitsee Lamminjärvi, jonka rannassa on uimaranta, kesäisin auki oleva liikennepuisto, skeittiparkki, pesäpallo- ja beach volleykentät sekä matonpesupaikka. Lamminjärven ympäri kiertää kuntopolku ja talviaikaan järven rannassa lämpenee avantosauna.

Kirkonkylän alueella toimii aktiivinen urheiluseura Jalasjärven Jalas, jonka jaostoissa voi harrastaa monipuolisesti liikuntaa eri lajien parissa mm. jalka-, sulka-, pesä- ja lentopallossa, yleisurheilussa, suunnistuksessa, painissa, hiihdossa ja ampumahiihdossa.

Kirkonkylällä on erilaisia kulttuuri- ja harrastusyhdistyksiä, jotka järjestävät erilaisia tapahtumia ja toimintaa.

 

Erityispiirteet

Kirkonkylän alueella sijaitsee tunnettuja yrityksiä, kuten Juustoportin meijeri ja Koja.

 

Hyvät puolet yritystoiminnan kannalta

Jalasjärven Kirkonkylän halki kulkee vilkasliikenteinen valtatie 3, yksi valtakunnan pääväylistä. Lisäksi heti kirkonkylän pohjoispuolella kolmostiestä erkaantuu valtatie 19. Sijainti valtateiden risteyskohdassa takaa hyvät liikenneyhteydet moneen suuntaan. Kirkonkylältä kertyykin matka-aikaa Seinäjoelle vain n. 30 min, Vaasaan n. 1 h ja Tampereellekin pääsee puolessatoista tunnissa.

 

Päivitetty 2.8.23