Liiveri

Seinäjoki Ilmajoki Jalasjärvi

Kainasto

Kainasto

Kainaston kylää halkoo Valtatie 18 Seinäjoki-Vaasa ja rautatie. Kainasto on noin 150 savun kylä, joka on tullut tunnetuksi vireästä kesäteatteritoiminnasta ja mäkihyppyreistä. Kylän ilmettä hallitsee vanha nuorisoseurantalo ja entinen koulu, jossa toimii päiväkoti. Kainasto on profiililtaan pitkä kylä, jota ympäröi upeat, viljavat peltomaisemat. Kylällä on kaksi pientä järveä, Varrasjärvi ja Vähäjärvi. Kylän historiaa on kerätty kirjaan Kainastoa kansien välissä (2002), joka oli ensimmäinen Ylistaron kylähistoriakirja.


Yhteisessä käytössä olevat tilat ja harrastusmahdollisuudet

Kylän yhteisenä kokoontumistilana toimii Kainaston Nuorisoseurantalo, joka valmistui nykyiseen muotoonsa vuonna 1928. Salin jykevät hirsiseinät luovat tunnelmallisen kokoontumistilan arkeen ja juhlaan. Nuorisoseuran peruskorjaus valmistui keväällä 2014 ja kunnostetut tilat tarjoavat erinomaiset puitteet monenlaisiin juhliin. Nuorisoseuran tilat ja Jyrkän kesäteatteri mahdollistavat monenlaista harrastustoimintaa. Tiloja vuokrataan erilaisiin perhejuhliin kuten häihin ja syntymäpäiviin tai kokous- ja koulutustilaisuuksiin.

Kylällä on teatteriharrastuksessa vuosikymmenien perinteet. Teatterikerhoja on eri ikäisille. Kesällä 2017 uudistettiin Jyrkän kesäteatterin puitteet. Katsomon ylle rakennettiin katos ja kesäteatterivieras voi nyt istua hyvässä selkänojallisessa istuimessa. Katsomossa on istumapaikkoja nyt yhteensä 400.

Nuorisoseuran alueella on hyppyrimäet, joissa aloittelijat voi aloittaa mäkihyppyharrastuksen sekä frisbeegolf-rata ja jousiammuntarata.


Alueella toimivat yhdistykset

Ylistaron Kainaston nuorisoseura, Kainaston kyläyhdistys, Kainaston maamiesseura, Kainaston maaseutunaiset ja Kainaston metsästysseura.


Kylän tapahtumia

Kesäteatteriesitykset, Impinpäivät, Joulumyyjäiset. Kesäisin lapsille pidetään pyhäkoulua.


Rakennuspaikkoja

Kylässä on kaupungin tontteja ja kaupungin omistama vuokrarivitalo. Myös yksityisiltä löytyy vapaita rakennuspaikkoja. Kylän läpi kulkee kaupungin runkovesijohto ja runkoviemäri, johon huomattava osa talouksista voidaan liittää.


Kylän vahvuudet

Kylän vahvuutena on nopeat liikenneyhteydet moneen suuntaan. Seinäjoelle on matkaa n. 17 km ja Ylistaron keskustaan 7 km. Vaasaan matka taittuu n. 45 minuutissa. Kainaston Teräsmäki on yksi Seinäjoen tärkeimmistä kasvavista teollisuusalueista, jossa toimii merkittäviä yrityksiä. Kylän erinomaisen sijainnin takia asukasmäärä ja työpaikkojen määrä kylällä lisääntyy. Seurantalon peruskorjaus antoi uskoa kylän kökkähengen nousulle ja kunnostettu talo on suuri mahdollisuus monenlaiseen, uuteen toimintaan.


Päivitetty 19.10.2017

Ylistaron Kainaston Nuorisoseura ry

pj. Asko Istolahti, puh. 044 061 4440
asko.istolahti@netikka.fi

Kylältä löytyy myös juhlatalo

Suunnitteletko juhlien tai tilaisuuden järjestämistä kylällä? Tutustu vuokrattavissa olevaan kylän juhlataloon.