Liiveri

Seinäjoki Ilmajoki Jalasjärvi

Kasperi-Kivistö

Etusivu / Kylät / Kyläesittelyt / Kasperi-Kivistö

Kasperi-Kivistö


Yhteiset tilat

Toimintojentalolla, joka on asuinalueen sydän, on vuokrattavia kokous-, sauna- ja juhlatiloja. Kasperi-Kivistö seuran laavu valmistui vuonna 2000. Se sijaitsee Kärjenlenkin varrella Luomanmutkassa. Halliskan laavu valmisui vuonna 2011. Se sijaitsee Hallilanvuoren kuntoradan varrella, lähellä Kasperin pallokentän liittymää. Halliskan laavu tarjoaa esteettömän pääsyn laavuelämyksiin kaikille.


Yhdistykset

Kasperi-Kivistö seura r.y. on asukasyhdistys, joka on toiminut aktiivisesti Seinäjoella jo vuodesta 1978. Kolmenkymmenen vuoden ajan yhdistys on tehnyt tärkeää työtä Kasperin ja Kivistön asuinalueiden kehittämiseksi ja asukkaiden viihtyvyyden lisäämiseksi. Yhtenä asukasyhdistyksen tärkeimpiä tehtäviä on ollut oman asuinalueen palvelujen kehittäminen ja niiden lisääminen ja tuominen omalle ”kylälle”.

Toimintojentaloyhdistys ry on perustettu 2011. Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää, lisätä ja kehittää yhteisöllisyyttä, tasa-arvoa, osallisuutta ja hyvinvointia lähiympäristössä ja ympäröivässä maakunnassa sekä ennaltaehkäistä syrjäytymistä. Yhdistys jatkaa Kasperi-Kivistö seura ry:n vuonna 1998 aloittamaa Toimintojen Talo-projektia. Talo toimii Seinäjoen kaupungin työhönvalmennusyksikkönä. Talolla on mahdollisuus työelämäosallisuutta lisääviin palveluihin työhönvalmennuksen kautta oikeissa työtehtävissä. Talolla työllistyy eri työllisyystoimenpiteillä useita kymmeniä henkilöitä vuosittain.   


Kylän tärkeimmät tapahtumat

Toimarilla on noin 400 asiakaskäyntiä päivittäin. Erilaisia tapahtumia järjestetään vuosittain noin 800 yhteistyössä yhdistysten, järjestöjen ja yksittäisten kansalaisten kanssa. Tilaisuudet ovat asiakkaille joko ilmaisia tai hyvin pientä maksua vastaan, jolloin kaikilla on mahdollisuus osallistua. Kesälauantaisin Kasperi-aukion suihkulähteellä peräluukkukirppis. 


Palvelut

Toimintojentalon kahvila on kaiken kansan kohtaamispaikka, jossa asiaton oleskelu on sallittu, eikä ostopakkoa ole. Kirpputoritoiminnan avulla vahvistetaan kestävää kehitystä. Asiakkaat voivat myydä itseltä tarpeettomaksi jäänyttä tavaraa tai vastaavasti ostaa pienellä rahalla jotain tarpeellista. Vuokrattavana Toimarilla on tiloja kokouskäyttöön, juhliin tai mihin tahansa tilaisuuksiin. Samassa talossa toimii myös itsepalvelu- kukkakauppa.


Päivitetty 19.10.2017

Kasperi-Kivistö seura r.y.

pj. Tero Känsäkoski, puh. 040 779 2247
kasperikivistoseura@gmail.com