Liiveri

Seinäjoki Ilmajoki Jalasjärvi

Keski-Nurmo

Etusivu / Kylät / Kyläesittelyt / Keski-Nurmo

Keski-Nurmo

Keski-Nurmo on maaseutumainen ja maatalouspainotteinen asuinalue, jonka maamerkkinä on Ruuhikosken golfkentän maisemaseutu. Kylästä on hyvät liikenneyhteydet Seinäjoen kaupungin suuntaan. Keski-Nurmo on suosittu asuinalue, jonka asukas- ja oppilasmäärät ovat olleet kasvussa useana vuonna. Tällä hetkellä kylässä on kotitalouksia noin 400. Keski- Nurmoon on hiljattain rakennettu uusi koulu, kirjasto, päiväkoti sekä neuvolatilat. Maatalouden asema kylän toiminnassa on oleellista. Maatalouden parissa työskentelevien lisäksi kylässä asuu suhteellisen paljon muualla työssäkäyviä ihmisiä.

Keski-Nurmossa toimii useita aktiivisia kotieläintiloja, joista monet ovat laajentaneet viime vuosina. Keski-Nurmontiellä tuotantoalue alkaa valtatie 19 alkupäästä jatkuen aina Keski-Luomantielle saakka. Loput Keski-Nurmontietä ympäröivistä pelloista ovat aktiivisessa viljelyssä. Jöllöntien varressa on Atrian omistamat broilerinuorikkokasvattamot. Maamiesseura tarjoaa puinti- ja kuivauspalveluja seudun viljelijöille. Isokoskentien varressa on kotieläintuotantoa koko matkan painottuen Soinintien kohdan broilerihalleihin. Lisäksi tien varren pellot ovat aktiivisessa viljelyssä.


Palvelut

Koulu, kirjasto, neuvola, päiväkoti, kansainväliset mitat täyttävä Ruuhikosken golfkenttä, jonka yhteydessä ravintola, hieroja ja eläinklinikka. Isokoskentiellä kalustetalo Asiala. Lisäksi alueella toimii traktorimuseo, muutamia autokorjaamoja ja erilaisia koneurakoitsijoita. Mäki-Hakolantien ja Keski-Nurmontien risteyksessä sijaitsevat maamiesseuran kuivaajat, joiden kapasiteetillä pystytään kuivaamaan satojen hehtaarien viljat. Kauppa- ja ravintolapalvelut haetaan Hyllykalliolta.


Alueella toimivat yhdistykset

Keski-Nurmoon kyläseura, Keskikunnan Maamiesseura, Keski-Nurmon maa- ja kotitalousnaiset ja Luukko-Soinin metsästysseura ja Keski-Nurmon metsästysseura.


Yhteisessä käytössä olevat tilat ja harrastusmahdollisuudet

Koulun salivuorot, luistelu koulun jäällä, hiihtoladut, pelikenttä koululla, jalkapallokenttä Kuortaneentien varressa, metsästysmajat.


Kylän tapahtumia

Elokuussa kyläseura on järjestänyt kyläjuhlat päiväaikaan lapsille perheineen, ja illalla tapahtuma suunnattu aikuisille.


Rakennuspaikkoja

Kylälle on tekeillä kaava ja alue on rakennuskiellossa sen valmistumisen ajan.


Kylän vahvuudet

Maaseutumainen asuinympäristö, rauhallinen ja viihtyisä kyläympäristö, Seinäjoen läheisyys, Atrian tehdas.


Kylän mahdollisuudet

Uusi koulu, hyvä sijainti, väestön kasvu, kylän mieltäminen maaseutumaisena asuinpaikkana, tonttikaupan vilkastuminen, maaseutumaisen asumisen arvostuksen nousu.


Erityispiirteet

Erikoisilmeen luo kylän keskellä sijaitseva golfkenttä. Kylän toimintaan ja elinkeinojen kehittämiseen golfkenttä antaa sellaisia mahdollisuuksia, mitä muilla lähiseuduilla ei ole. Omaa ilmettään alueelle luo myös Nurmonjoki, joka virtaa Keski-Nurmon läpi.


Päivitetty 9.2.2023

Keski-Nurmoon kyläseura ry

pj. Katja Koivisto, puh. 044 9780733
keskinurmoonkylaseura@gmail.com