Liiveri

Seinäjoki Ilmajoki Jalasjärvi

Pojanluoma

Etusivu / Kylät / Kyläesittelyt / Pojanluoma

Pojanluoma

Pojanluoma on maaseutumainen, teiden varsille nauhamaisesti sijoittuva tiivis kyläyhteisö. Lisäksi kyläkeskukseen on muodostunut tonttitarjonnan ansiosta useita omakotialueita. Pojanluoman kylä sijaitsee itäisellä alueella. Ilmajoen keskustaan on matkaa 10 km, Seinäjoelle noin 15 km ja Jalasjärvelle 25 km.


Palvelut

Koulu, päiväkoti, seurakunnan päiväkerho, monipuolinen muu kerhotoiminta ja palveluyrityksiä, kuten konehuoltoa ja hierontapalveluja.


Kyläläisten käytössä olevat yhteiset tilat ja harrastusmahdollisuudet

Vuosien 2021-2023 aikana remontoitu ja uudistettu kylätalo Seurala ja pihatupa, urheilukenttä, koulu, rukoushuone, tenniskenttä.


Kylän tapahtumia

Kyläseuran järjestämiä erilaisia tapahtumia kuten laskiaistapahtuma, pääsiäiskokko, metsäkirkko, joulumyyjäiset, urheilukilpailut ja vierailut pitäjän ja lähialueen eri kohteisiin.


Rakennuspaikkoja

Kylässä on yksityisiä tontteja ja Neiron omakotialueella kunnan tonttitarjontaa. Lisätietoja löytyy kyläyhdistyksen nettisivuilta.


Alueella toimivat yhdistykset

Pojanluoma-seura, 4H-yhdistys, Pojanluoman rukoushuoneyhdistys.


Kylän vahvuudet

Keskeinen sijainti. Kylässä toimii useita yrityksiä ja monipuolista ammattitaitoa omaavia ihmisiä. Hyvä yhteishenki, paljon aktiivi-ikäisiä ja lapsia. Rauhallinen, lapsiystävällinen asuinympäristö lähellä luontoa.


Kylän mahdollisuudet

Maakuntakeskuksen laajeneminen ja kylän asukasmäärän kasvaminen. Ohitustie mahdollistaa entistä nopeammat reitit Seinäjoen kautta pohjoiseen ja etelän suuntaan.


Erityispiirteet

Lähellä maakuntakeskusta, puhtaan luonnon keskellä. Kylässä on hiljattain kokonaan uudistettu ja vapaasti vuokrattavissa oleva kylätalo Seurala.


Hyvät puolet yritystoiminnan kannalta

Keskeinen sijainti, lentokentän läheisyys ja hyvät tieyhteydet.


Tärkeimmät kehittämiskohteet

Julkisen liikenteen saaminen Ilmajoen keskustan ja Seinäjoen suuntaan, kevyenliikenteenväylä Ilmajoelle.


Päivitetty 6.4.2023

Pojanluoma-seura ry

pj. Tatu Kangas
tatu.kangas6@hotmail.com

Kylältä löytyy myös juhlatalo

Suunnitteletko juhlien tai tilaisuuden järjestämistä kylällä? Tutustu vuokrattavissa olevaan kylän juhlataloon.