Liiveri

Seinäjoki Ilmajoki Jalasjärvi

Pouttula

Pouttula

Pouttulan kylä sijaitsee Kyrönjoen rannalla rajoittuen Rajamäen kylään, Kylänpäähän ja kirkonkylään. Ylistaron keskustaan on noin 3,5 km. Kylän halkaisee Valtatie 16, jonka varrella on kevyenliikenteen väylä. Pouttula on kaunis maalaiskylä keskellä pohjalaista maalaismaisemaa, johon Kyrönjoki tuo vaihtelua. Asukkaita on runsaat sata henkilöä.


Palvelut

Kunnallinen viemäriverkko on vedetty suurimpaan osaan Pouttulaa, ja kiinteistöjen liittyminen siihen jatkuu.


Alueella toimivat yhdistykset

Pouttulan Kyläseura.


Yhteisessä käytössä olevat tilat ja harrastusmahdollisuudet

Kyläseura järjestää kesäisin nappulakisoja Ylistaron urheilukentällä. Kisat ovat kaikille avoimet. Tämän lisäksi kylällä on perinteinen pääsiäiskokko, jonne kokoontuu oman kylän porukkaa ja ulkopuolisiakin. Kokko on Ylistaron hienoin ja isoin!

Kyläseura järjestää kyläläisille myös erilaisia retkiä lähialueelle, esimerkiksi polkupyöräretki Korkooselle. Myös peräkonttikirppis on ollut kesäisin ohjelmassa ja muita leikkimielisiä kisailuja. Kyläseuralla on oma ranta, jossa on muutama vene sekä pelastusliivit niihin. Nämä ovat vapaasti käytettävissä. Kevyen liikenteen väylä mahdollistaa lenkkeilyn, pyöräilyn ja rullaluistelun.

Seuran hallitus kokoontuu aktiivisesti ja pyrkii kehittämään kylää ja nostattamaan kylähenkeä erilaisten tapahtumien avulla.


Kylän vahvuudet

Sijainti jokirannassa ja lähellä Ylistaron keskustaa. Hyvät kulkuyhteydet Seinäjoelle, Vaasaan, Lapualle ja Ylihärmään. Rauhallinen paikka asua. Lyhyt matka esimerkiksi Ylistaron kirkonkylän palveluihin, kirkkoon ja harrastusmahdollisuuksiin. Kylässä on myös yksi perhepäivähoitaja.


Kylän mahdollisuudet

Joen ja jokimaiseman hyödyntäminen.


Erityispiirteet

Nuijapäällikkö Pentti Pouttu oli lähtöisin Pouttulan kylältä.


Tärkeimmät kehittämiskohteet

Yhteinen kokoontumispaikka ja talkoohengen uudelleen herättäminen. Nuoret mukaan toimintaan.


Vältettävät uhat

Pahin uhka on kylän kuihtuminen ja toiminnan puuttuminen. Uhkana on myös asukkaiden vieraantuminen toisistaan.


Päivitetty 18.8.2022

Pouttulan kyläseura ry

pj. Arto Mattila
arto.mattila@agro-tuonti.fi
siht. Markku Ylitalo, puh. 040 076 3253
sihteeri@pouttula.epk.fi