Liiveri

Seinäjoki Ilmajoki Jalasjärvi

Rengonkylä

Etusivu / Kylät / Kyläesittelyt / Rengonkylä

Rengonkylä

Rengonkylä on aktiivinen, lapsirakas ja lapsirikas kylä. Kylän virkeyttä ylläpitää kylän kiinnostavuus tonttitarjonnassa ja uusia talouksia onkin paljon. Juuret kylälle antavat kantakyläläiset, joista monet asuttavat kylää jo useamman sukupolven ajalta. Rengonkylä sijaitsee noin 10 kilometrin päässä sekä Seinäjoelta että Ilmajoelta. Kylän kupeessa sijaitsee Rengonharjun lentoasema sekä Kyrkösjärvi elämysreitistöineen. Rengonkylä on hyvin lähellä Pojanluoman kylää ja alueella onkin paljon yhteistyötä sekä mm. yhteinen koulu. Maisema on maalais- ja metsämaisemaa.


Palvelut

Vuosituhannen vaihteessa kylälle valmistui uusi, noin sadan oppilaan koulu, jonka yhteydessä toimii myös esiopetus. Päivähoito järjestetään ryhmiksissä ja perhepäivähoidossa. Vanhalla Rengon koululla toimii nuorisotilat sekä kudontapiiri. Huoltoasemapalvelut tarjoaa Teboil Rengonhovi. Alueella toimii myös eri alan yrittäjiä. Kirjastoauto kiertää ympäri kylää tarjoten hyvää palvelua kyläläisille.


Harrastusmahdollisuudet ja tapahtumat

Rengonkylä tarjoaa paljon erilaisia harrastusmahdollisuuksia. Koululla järjestetään monipuolisesti ohjattuja liikuntaryhmiä. Kylällä on oma kuntosali, joka muutti alkuvuodesta 2015 uusiin entistä parempiin tiloihin ja sinne hankittiin uusia laitteita. Koululla on vanhempaintoimikunnan huoltama luistelukaukalo talvisin. Vastavalmistunut crossirata tarjoaa mahdollisuuksia moottoriurheilusta innostuneille junioreille. Kyläseura omistaa myös Ruissaaren, joka on vuokrattavissa monimuotoisesti erilaisiin tilaisuuksiin tai perhekäyttöön. Ruissaaressa on vuonna 2005 valmistunut saunamökki (Matintupa) sekä 65-neliöinen kota isoine terasseineen ja esiintymiskatoksineen. Ruissaaressa on myös laavu sekä kanoottivaja kanootteineen. Ruissaaressa voi järjestää tyhytoimintaa ja perhepiirin juhlia ym., joista jo onkin monenmoista positiivista kokemusta. Ruissaari sijaitsee Rengonkosken yläosassa. Siellä on mahdollista harrastaa mm. kalastusta ja melontaa. Ruissaaresta on myös luontoreittiyhteys Honkakylään sekä Seinäjoelle, joka toimii talvisin hoidettuna hiihtolatureitistönä. Myös hevosharrastus on voimissaan, ja kyläläisten käytössä onkin hiljattain kunnostettu ratsastuskenttä sekä mahtavat maastoreitit. Sekä kyläseura että Neiron koulun vanhempaintoimikunta järjestävät erilaisia tempauksia pitkin vuotta.


Rakennuspaikkoja

Rengonkylä on ollut hyvin suosittu rakennuskohde ja viime vuosina tonttimyynti ja rakentaminen onkin ollut vilkasta. Suunnitteilla on lisätä ostettavia tontteja lähivuosina. Kylässä on yleiskaava vireillä.


Kylän vahvuudet

Kylä sijaitsee ihanteellisella paikalla metsäisellä ja rauhallisella alueella, kuitenkin vain lyhyen matkan päässä maakuntakeskuksesta. Järvi- ja jokirantamaisemat sekä huvila-asuminen luovat omanlaisensa leiman kylän viihtyisyyteen ja harrastusmahdollisuuksiin. Myös kylän yhteishenki on hyvä ja tekemisen meininkiä riittää. Siitä osoituksena mm. kyläläisten uurastuksella aikaan saatu crossirata sekä kota ja kanoottivaja Ruissaareen. Liikunnallisia mahdollisuuksia hyvien ulkoilumahdollisuuksien lisäksi on runsaasti. Itäisen ohikulkutien valmistuminen on lisännyt myös liikkumisen turvallisuutta sekä parantanut jo entisestään hyviä yhteyksiä.


Kylän tärkeimmät kehittämiskohteet

Runsaan rakentamisen seurauksena haasteena kylälle on riittävä päivähoitotarjonta. Myös tiestön ja valaistuksen suhteen on kehittämisen varaa.


Päivitetty 19.10.2017

Rengonkylän kyläseura ry

pj. Ilari Ala-Renko, puh. 040 846 4742
ilari.ala-renko@netikka.fi