Liiveri

Seinäjoki Ilmajoki Jalasjärvi

Siltala-Juupakylä

Etusivu / Kylät / Kyläesittelyt / Siltala-Juupakylä

Siltala-Juupakylä

Siltalasta on 15 kilometriä ja Juupakylältä 22 kilometriä Peräseinäjoen keskustaan. Juupakylässä on sadan hehtaarin kokoinen Juupajärvi, josta on ruopattua alaa kymmenen hehtaaria. Siltala-Juupakylän alueella asukkaita on noin 100 henkeä.


Palvelut

Kyläyhdistyksen kopiokone ja ruoka- ja kahviastiastot ovat yhteisessä käytössä korvausta vastaan. Siltalan Maamiesseuralla on myös yhteistä kalustoa (viljankuivaamo, viljanpuimuri ja jyrä). Juupakylän koululla toimii Seinäjoen kansalaisopiston kudontapiiri ja seurakunta järjestää siellä tilaisuuksia.


Yhteisessä käytössä olevat tilat ja harrastusmahdollisuudet

Juupakylässä kyläläisten käytössä on Juupajärven koulu sekä siihen kuuluvat tilat. Juupajärven koululla on luokkamuseo sekä vuosikymmeniä toiminut Seinäjoen kansalaisopiston kudontapiiri. Juupajärven koulun pihasta alkaa valaistu kuntolatu, jota kesäisin pystyy käyttämään pururatana. Myös Siltalassa on valaistu 1,5 km latu. Ladun alkupäässä on laavu, jossa nuotiopaikka. Juupajärvi on monipuolinen lintujärvi sekä virkistyskäytössä oleva alue, joka on niin lintuharrastajien kuin metsästäjienkin suosiossa. Järven rannassa on laituri sekä pukuhuoneet. Siltalan kylän läpi ja Juupakylän reunoilta kulkee myös patikointireitistö.


Alueella toimivat yhdistykset

Siltala-Juupakylä kyläyhdistys, Juupajärven Maa- ja kotitalousyhdistys, Siltalan Maamiesseura ja Siltalan Diakoniakylätoimikunta.

Siltalan Maamiesseura kehittää maatalousharjoittajien yhteistoimintaa ja pitää yhteyttä alueen muihin maatalouden kehittämisyhdistyksiin ja tukee kylän kehittämistoimintaa.

Siltalan Diakoniakylätoimikunta muun muassa kartoittaa oman kylän diakoniatarpeen, suorittaa yhteisvastuukeräyksen, toteuttaa Koivukaaren vierailun kerran vuodessa, järjestää seurakunnan kanssa yhteisiä tilaisuuksia ja pitää yhteyttä kylältä keskustaan tai muille kylille muuttaneisiin vanhuksiin.


Kylän tapahtumia

Siltala-Juupakylän kyläyhdistys järjestää kesätapahtumia, virkistys- ja opintoretkiä, kuutamohiihtoja, saunailtoja, patikkaretkiä, pikkujouluja ja kesällä pyöräretkiä. Kyläyhdistys järjestää myös tienvarsien ja koulun siivoustalkoot keväällä.


Kylän vahvuudet

Juupajärvi ja puhdas luonto. Valaistut ladut. Merkitty patikointireitistö. Laavu.


Tärkeimmät kehittämiskohteet

Järven uudelleen ruoppaus.


Päivitetty 6.4.2023

Siltala-Juupakylä kyläyhdistys ry

pj. Teemu Vehkakoski, puh. 040 7061790