Liiveri

Seinäjoki Ilmajoki Jalasjärvi

Hanhikoski

Etusivu / Kylät / Kyläesittelyt / Hanhikoski

Hanhikoski

Hanhikosken kylä on elinvoimainen maaseudun kylä Ylistarossa, Kyrönjoen varrella. Monipuolinen luonto tarjoaa hyvät mahdollisuudet harrastuksille. Ylistaron ja Lapuan keskustat sijaitsevat reilun vartin ajomatkan päässä ja Seinäjoelle ajaa puolessa tunnissa. Hanhikosken asukkaat ovat aktiivisesti mukana kylänsä kehittämisessä, ja erilaisia yhteisiä tapahtumia järjestetään vuosittain.


Palvelut

Hanhikoskella toimii ryhmäperhepäiväkoti. Lisäksi kauppa- ja kirjastoauto pysähtyvät kylällä viikoittain. Kansalaisopiston jumppa ja kutomapiiri toimivat kylätalon tiloissa. Vesihuollosta vastaa oma vesihuoltoyhtymä, Koivulakson Vesi Oy.


Yhteisessä käytössä olevat tilat ja harrastusmahdollisuudet

Kyläseura omistaa ja ylläpitää kylätaloa, jonka pihapiirissä on grillikatos, luistelukaukalo sekä kota. Kylätalon tuvassa voi järjestää pieniä, n. 50–60 henkilön juhlia. Vatajantien varrella on Hanhikosken venevalkama, jossa on nuotiopaikka, laituri ja soutuvene yhteistä käyttöä varten. Joen toisella puolella, ryhmiksen pihalta lähtee pururata, joka on ympärivuotisessa käytössä.

Pururadan varrelta löytyy laavu nuotiopaikkoineen. Talvisin lumitilanteen salliessa pururadalle vedetään latu, minkä lisäksi on mahdollista lähteä pidemmälle Lepokallion lenkille. Suunnitelmissa on myös opastetun polkuverkoston luominen Hanhikosken kauniisiin maisemiin.

Pesäpallokentältä löytyy lukollinen varasto, josta kyläläiset voivat lainata pesis- ja muita pelivälineitä. Pesäpallokentän laitaan nousi kesällä 2017 heittorinki, joka sopii moukarin ja muiden heittolajien harjoittamiseen ympäri vuoden. Laurikosken uimamonttu tarjoaa turvallisen, hiekkapohjaisen uimapaikan kaikenikäisille vesipedoille. Malkakosken virkistysalueella on mahdollista kalastaa, uida, tunnelmoida laavulla tai pelata lentopalloa. Myös lintutorni löytyy Malkakoskelta.


Alueella toimivat yhdistykset

Kylällä toimii aktiivinen kyläseura, Hanhikosken kyläseura ry. Maa- ja kotitalousnaisilla on oma paikallisosastonsa, Hanhikosken maa- ja kotitalousnaiset ry. Herättäjäyhdistyksen Kosken paikallisosasto. Lisäksi Ylistaron metsästysseuralla on oma jaostonsa Hanhikoskella.


Kylän tapahtumia

Kylällä järjestetään vuosittain pääsiäiskokkotapahtuma ja puurojuhla. Lisäksi järjestetään yhteisiä ruokailuja ja muita tempauksia pitkin vuotta. Hyvin suosituksi tapahtumaksi ja yhteiseksi ponnistukseksi on kasvanut Lasten maatalousnäyttely, jota on järjestetty useamman kerran aina kesäkuun alussa. Näyttely on houkutellut paikalle useita satoja osallistujia.


Rakennuspaikkoja

Hanhikoskelle on rakennettu uusia koteja parin talon vuosivauhtia tällä vuosikymmenellä. Seinäjoen kaupungilla on tarjolla vapaita tontteja Kosken asuntoalueella. Lisäksi vapailla markkinoilla on tarjolla yksittäisiä tontteja, joista lisätietoja saa kyläseuralta. Yksittäisiä talokohteita tulee myös silloin tällöin myyntiin.

Toivotamme kaikki uudet asukkaat lämpimästi tervetulleiksi Hanhikoskelle. Katuvaloja ei ole, mutta pimiässä on helppo tallustaa!


Kylän vahvuudet

Hanhikosken kylän vahvuuksia ovat hyvä yhteishenki ja aidon rehellinen maalaistunnelma!


Päivitetty 7.10.2022

Hanhikosken kyläseura ry

pj. Jenna Riihimäki
hanhikoski.kyla@gmail.com

Hanhikosken maa- ja kotitalousnaiset
pj. Hanna Helander, puh. 040 8464 316
hanna.helander@netikka.fi

Kylältä löytyy myös juhlatalo

Suunnitteletko juhlien tai tilaisuuden järjestämistä kylällä? Tutustu vuokrattavissa olevaan kylän juhlataloon.