Liiveri

Seinäjoki Ilmajoki Jalasjärvi

Koskue

Koskue

Vuoden Eteläpohjalainen Kylä vuodelta 1999. Koskue on Jalasjärven eteläosassa Etelä-Pohjanmaalla sijaitseva vahvasti maatalousvaltainen kylä. Asukkaita kylässä on 617. Koskue on saanut nimensä perimätiedon mukaan keskellä kylää sijaitsevan Koskutjärven mukaan. Järvi puolestaan on saanut nimensä sen rannalla kasvaneiden isojen koskuskuusten mukaan. Sana ”koskus” tarkoittaa kuusen kuorilevyä tai kuorta. Koskue rajoittuu etelässä Kihniön kuntaan, Parkanon kaupunkiin ja Karvian kuntaan, lännessä Ilvesjoen kylään, pohjoisessa Keskikylän kylään ja idässä Ylivallin kylään. Koskuelta on matkaa Parkanoon 42 km, Tampereelle 120 km, Jalasjärven kirkonkylään 18 km, Seinäjoelle 53 km.


Palvelut

Kylässä toimii kyläkauppa, jonka yhteydessä on myös asiamiesposti. Lisäksi kylässä on oma koulu, kirkko, seurakuntakoti, hautausmaa, seurakunnan leirikeskus, leirintäalue. Lisäksi toimii kaksi parturikampaajaa, kirjanpitoyrittäjä, metsäkoneyrittäjä, kuorma-autoyrittäjiä, mattopesula, takseja, puutarhayrittäjä, perhepäivähoitajia, koulutettu hieroja, vanhusten hoivakoti ym.


Yhteisessä käytössä olevat tilat ja harrastusmahdollisuudet

Kylässä on Koskuen kyläyhdistys ry:n omistama kylätalo, jota voi vuokrata perhejuhlia ym. varten. Kylän yhdistykset voivat pitää kylätalolla kokouksiaan ym. tapahtumia. Lisäksi kylätalolla voi harrastaa ilma-aseammuntaa, tikanheittoa, tanssia ym. Kylällä on myös korkeatasoinen monitoimihalli, jossa kuntosali, tilat liikuntapelejä (sulkapallo, lentopallo, salibandy ym.) varten. Koskuen Metsästysseuralla on ampumarata. Kylässä on myös kesäteatteri. Kylätalon vuokrausta hoitaa Heikki Maja puh. 040-821 7085.


Alueella toimivat yhdistykset

Koskuen kyläyhdistys ry., Koskuen nuorisoseura ry., Koskuen maa- ja kotitalousseura ry., Koskuen metsästysseura ry., Kuntoportti ry, 4H-yhdistys.


Kylän tapahtumia

Kyläyhdistys järjestää markkinoita, äitienpäiväruokailuja, tansseja, näytelmäesityksiä, kyläjuhlia ym. tapahtumia kylätalolla. Hela-ventti –juoksutapahtuma järjestetään myös vuosittain. Seurakunta järjestää seurakuntakodissa lasten kerhotoimintaa ja lisäksi Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa perhekahvilatoimintaa. Kyläyhdistys julkaisee lisäksi vuosittain joululehden, johon tallennetaan vuoden ajan tapahtumia, syntyneet, vihityt, kuolleet ym.


Vapaita tontteja

Kylässä on vapaita omakotitontteja. Tonteista sekä myytävistä ja vuokrattavista taloista voi tiedustella Eija Mäntymäeltä puh. 050-590 5953.


Kylän vahvuudet

Kylässä on oma kyläkoulu, perhepäivähoitopaikkoja, hyvät liikuntamahdollisuudet (monitoimihalli, kuntosali, pururata ym.) hyvät liikenneyhteydet, tietoliikenneyhteydet (valokuituverkko), hyvät metsästysmaastot, vahvaa ammatillista osaamista ja hyvä ”kökkähenki”, josta osoituksena mm. monitoimihalli.


Hyviä puolia yritystoiminnan kannalta

Koskuella on hyvät tietoliikenneyhteydet, liikenneyhteydet ja halvat tontit. Tervetuloa vieraaksemme – tai vaikka asumaan!


Koskuen Kyläyhdistys ry

pj. Toni Saarakkala, puh. 046 903 5439
koskuen.kylayhdistys@gmail.com

Kylältä löytyy myös juhlatalo

Suunnitteletko juhlien tai tilaisuuden järjestämistä kylällä? Tutustu vuokrattavissa olevaan kylän juhlataloon.