Liiveri

Seinäjoki Ilmajoki Jalasjärvi

SeAMK speksi

SeAMK speksi järjestettiin helmi-maaliskuussa 2024 Seinäjoen Nuorisokeskuksessa. Speksi on korkeakouluperinne, jossa yhdistyvät opiskelijakulttuuri, teatteri, improvisaatio ja musiikki. Speksin tärkein tavoite on lisätä yhteisöllisyyttä SeAMKissa. Yhdessä tekeminen ja kokeminen mahdollistavat eri koulutusalojen tuomisen yhteen ainutlaatuisella tavalla. Speksin työryhmä koostui SeAMKin eri alojen opiskelijoista ja henkilökunnasta ja taustaorganisaationa toimi Kutu ry. Nuoriso-Leader-tukea käytettiin esitystilan vuokrakustannuksiin.

Iltalisä: Oheisohjelmaa Rytmikorjaamon keikoille

Opiskelijaryhmä järjestää Rytmikorjaamon kevään 2024 tapahtumiin oheisohjelmaa. Suunnitelman mukaan keikoilla järjestetään esim. flasmob, dance cam, elävä taideteos spraymaaleja hyödyntäen sekä erilaisia visoja, joista voi voittaa pieniä palkintoja. Rytmikorjaamoa somistetaan illan teemaan sopivaksi erilaisilla koristeilla. Oheisohjelmien on tarkoitus yllättää ja piristää keikkakävijöitä ja luoda asiakkaille keikkakokemus 2.0. Nuoriso-Leader-tuella hankitaan somisteita.

PS5 taloon

Nuoriso-Leader-tuella hankittiin Kenun nuopparille PS 5 -pelikonsoli ja pelejä. Projektilla haluttiin lisää tekemistä, iloa, kokemuksia, sen myötä päästään kisaamaan yhdessä, pelaamaan uusia pelejä ja saadaan lisää yhdessä tekemistä. Projekti mahdollistaa myös lanien ja streamien järjestämisen jatkossa.

Äänet kuuluviin

Nuoriso-Leader-tuella hankitaan 4H-kerhonohjaajille tai muille 4H-tapahtumia järjestäville kannettavat vyökaiuttimet/äänentoisto. Äänentoistolaitteita voidaan käyttää isoissa saleissa leireillä, diskoissa, tapahtumissa, esittelyissä ja näytelmissä. Idea on lähtenyt siitä että isoissa saleissa ja ulkotiloissa joissa on paljon lapsia ja nuoria on vaikea saada ääntä kuuluville.

Sohvat nuorisotalolle

Vanhat sohvat näyttivät kuluneilta. Niillä istuminen oli osittain vaarallista, sillä ne ovat hajalla joistain kohdista niin, että jää rakoja. Sohvat sijaitsevat nuorisotalon löhömössä, jossa on tarkoitus rauhoittua ja viettää aikaa parin ystävän kanssa poissa muun talon hälinästä. Tilaa hyödynnetään myös ohjaajien ja nuorten välisiin kohtaamisiin, mikä tekee tilan mukavuudesta vieläkin tärkeämmän. Nuoriso-Leader-tuella hankittiin tilaan uusi […]

Musiikilla joukkuehengen parantamista

Projektissa hankittiin laadukas ja kestävä kaiutin. Kaiutinta käytetään alku- sekä loppulämpöjen aikana piristämään pelaajia sekä katsojia.  

Kellarista käyttöön -välituntitila

Koululta puuttuu mukava välituntitila. Tilaan tulisi sohvia, latauspaikkoja, pelejä ja muuta tekemistä. Tilaan on myös mahdollista jäädä keskustelemaan nuoriso-ohjaajien kanssa. Tilaa käyttäisivät myös yläkoulun tukioppilaat sekä oppilaskunnan hallitus kokouksissaan. Koululta löytyi oppilaiden ideoimana kellaritila, vanha kuntosali mikä on tyhjillään ja oppilaat haluaisivat tilan hyötykäyttöön. Lataamo-idea tuli nuorilta, kun aina on puhelimesta akku loppu, ja itseäänkin […]

Jäätelökevät

Oppilaat ovat myyneet puolen vuoden ajan tuotteita koulun kioskissa ja huomanneet, että olisi hyvä myydä myös kylmiä tuotteita. Projektissa hankittiin Nuoriso-Leader-tuella jääkaappi/pakastin ja sen myötä myyntiin voitiin ottaa esimerkiksi jäätelöitä. Koko koulun yhteisö hyötyy pakastimesta.

Peli-iltoja Tuomiahon nuopparille

Projektissa hankittiin PS 5 -pelikonsoli ja erilaisia pelejä Tuomiahon nuopparille. Nuopparilla järjestetään peli-iltoja nuorille.

Nuorisotilat kuntoon nuorisotalolla

Luopajärven nuorisoseura päätti yhdessä kylän nuorten kanssa toteuttaa varastotilana olevaan nuorisoseurantalon takahuoneeseen nuorten tilan. Tilassa Luopajärven kylän nuoret saavat aikuisten valvonnassa tulla päihteettömästi viettämään aikaa yhdessä. Luopajärvellä ei ole nuorille mitään kokoontumispaikkaa, joten projekti on tarpeellinen ja täysin uusi. Nuoriso-Leader-tuella hankittiin tilaan pelikonsoli, televisio, kaiutin, kaksi peliohjainta ja pelikonsolin pelejä.